Επιμένω Ελληνικά – Αγοράζω Ελληνικά Προϊόντα

To παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί από mail σε mail και από τοίχο σε τοίχο στο διαδίκτυο. Παρουσιάζει ελληνικά προϊόντα που μπορούμε να καταναλώνουμε έναντι των ξένων.  Το ψάρεψα και καθότι ανυπόγραφο το ανεβάζω χωρίς άδειες :-).  Έσβησα κάτι αστειάκια που δε μ’άρεσαν,  κάτι άλλες  επιχειρηματολογίες που δε μ’ έπειθαν ,  διόρθωσα κάτι ορθογραφικά έβαλα και μία πινελιά αριστερό προβληματισμό ως καλός ανανεωτικός  και σας το παραδίδω.  Βασικά, κομματάκια το έκανα το αρχικό κείμενο αλλά έτσι κάνουμε εμείς οι αναθεωρητές.  Πάμε λοιπόν (τα italics του αναθεωρητή) :

1 .  Αντί για ΤΥΡΙ gouda/ edam και λοιπά προϊόντα ολλανδικών  αγελάδων  ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια, γραβιέρα  Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ .

2. Αντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμάμε ΕΒΓΑ και  ΚΡΙ ΚΡΙ

3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola και λοιπά της ίδιων εταιριών ΗΒΗ / Fanta   αγοράζουμε Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (εγώ αυτό δεν το ξέρω μάλλον ο αρχικός συντάκτης είναι από Ρόδο ) . Πιείτε όσο προλαβαίνετε -1  Ιουλίου ανεβαίνει ο ΦΠΑ.

4.  Για τους αγανακτισμένους του Συντάγματος αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, προτείνουμε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη ! κατά τον αρχικό συντάκτη – εγώ και πάλι δεν έχω άποψη).

5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια   Μέλισσα. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα από όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!! – – και πάλι εγώ δεν έχω άποψη- αντικαταναλωτής σίγουρα είμαι , μήπως είμαι τελικά και υπέρ της αποανάπτυξης;  )

6. Αντί για  προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.  Κάποια πληροφορία παραπάνω εδώ θα την εκτιμούσα. Άλλα δεν πειράζει.  Το μέλλον είναι στη χορτοφαγία.     

7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ ) . Ναι ξέρω ,αυτό με τα τυριά το ξαναείπαμε αλλά σαν χώρα δεν παράγουμε και πολλά πράγματα και κάπως πρέπει να γεμίσει αυτή η λίστα.

8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράζουμε ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ. Το Όλυμπος είναι και bio όποτε +1 από μένα.

9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.  Και από όλα τα κρασιά μου αρέσουν του Μπουτάρη , η πόλη γουστάρει για Δήμαρχο Μπουτάρη (τον οποίο να σημειώσω όσο περνάει ο καιρός εκτός από άνθρωπο εκτιμώ όλο και περισσότερο και ως πολίτικη οντότητα  –ψάξτε την παρέμβαση του για την παιδεία – πολύ καλή) . Μόλις μάθω να φτιάχνω  και caipirinha με ούζο θα είμαι ευτυχής.

10. Αντί για ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράζουμε σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους. Αυτά βλέπει ο Πελεγρίνης και αγανακτεί  και θυμάται τις ένδοξες εποχές του Α. Παπανδρέου που κρατικοποιούσαμε τις προβληματικές.

11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ’ τε τις τιμές !!!   Εγώ να σας πω την αμαρτία μου αν και ταπί και αγανακτισμένος θα κάνω μια ανανέωση διαβατηρίου. Ότι μείνει από το ταπί εντός (έχω και τρία καλοκαίρια να κάνω διακοπές..).  

12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel , Kent , Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων Αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΌΨΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΏΣ !!!!   Αν είναι να καπνίζω ΣΕΚΑΠ πράγματι καλυτέρα να το κόψω.  Το κόψιμο του τσιγάρου βεβαία δε  βοηθάει μικροοικονομικά (πολύς χαμένος ΦΠΑ)  αλλά βοηθά μακροοικονομικά. Θεραπείες για αναπνευστικό / καρκίνους κλπ. Αυτό βεβαία όσο έχουμε δημόσια δωρεάν υγεία. Αν δεν έχουμε, τότε τα οικονομικά οφέλη  του κράτους είναι και άμεσα και εξασφαλισμένα για το μέλλον

13 .  από σχόλιο φίλης στο facebook : και μην ξεχνάτε το ποδήλατο σας να είναι IDEAL, ελληνικότατο και ωραιότατο !

14. Και ένα δικό μου. Μακριά από Η&Μ , Zara κλπ. Προτιμάμε τη μπουτίκ της κ. Σούλας από τας Σέρας (όποιος θυμηθεί πρώτος από πού προέρχεται το αστείο κερδίζει δώρο μια μηνιαία συνδρομή στη Δημ.Αρ. Καλλιθέας). Και οι δύο φέρνουν ρούχα που φτιάχνουν παιδάκια στο Bangladesh αλλά η κ. Σούλα ότι βγάλει θα το επιστρέψει στην αγορά (ή στις τράπεζες..).

15. Στα σοβαρά όμως, υπάρχουν καταστήματα δικαίου –ηθικού εμπορίου (και με ντόπια προϊόντα) που μπορείτε να πάρετε από ρούχα μέχρι τσάι χωρίς να αναρωτιέστε πόσα παιδάκια δούλευαν απλήρωτα για το προϊόν που έχετε αγοράσει.       

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ : ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μάλιστα απ ότι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων   στηρίξτε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακριά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!

Προφανώς και στηρίζουμε ιδιαιτέρως τα μικρά μαγαζιά της γειτονίας. Η προσωπική επαφή, ο δημόσιος χώρος και η αμμεσοδημοκρατία (που είναι τελευταία στα πάνω της)  περνάνε μέσα από την γειτονία. Δεν ξεχνάμε όμως  αφότου πούμε και τα κουτσομπολιά της γειτονίας να ζητάμε και μία αποδείξουλα .

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! Εδώ θέλω δημόσια να επαινέσω τις καλές ελληνικές εταιρίες που πότε δεν έχουν συστήσει καρτελ  και πάντα ενδιαφέρονται για το καλό του Έλληνα καταναλωτή, την ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού για την αποτελεσματικότατη καταπολέμηση των καρτέλ (καλά αυτό των τραπεζών το έχει διαλύσει) και τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη που συνεχίζοντας επάξια το έργο του Κουλούρη (τον θυμάστε ;- αυτός με τα ωραία μάτια) έχει ρίξει τις τιμές στα τάρταρα .

ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!! Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.     Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε – όχι από το όνομα μόνο, αλλά και από τον αριθμό στο BAR CODE… TA ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520 π.χ. 5 || 201287 || 470868 || > που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής.

Δείτε τις επιπτώσεις τους: Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:   1.Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές. Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα

2.Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε

3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.   Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :

1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!

2.Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ

3.Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!  Κάπου εδώ το έχασα το μαθηματικό –τζάμπα το PhD- αλλά δεν πειράζει –σαν συλλογισμός ισχύει ακόμη – συνεχίζουμε.   

Ή πιο απλά, Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα , οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!

4.Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!!

Για τους αριστερών μου. Ναι , ξέρω δεν είναι αυτός ο τρόπος που θα πέσει ο καπιταλισμός.   Ναι, ξέρω ίδια είναι  τα αφεντικά ξένα και ελληνικά , και οι μεν και οι δε στην Ελβετία θα τα πάνε τα κέρδη τους αλλά άμα τα ντόπια αφεντικά πληρώσουν και κανα ευρώ φορολογία παραπάνω (όπως οφείλουν δηλαδή -τόσα χρόνια έβγαζαν – και ακόμη μια χαρά τα πάνε) συγνώμη αλλά θα τα προτιμήσω.

Γιατί προτιμώ να συμβάλω και να διατηρώ (έστω και κακοπληρωμένες) θέσεις εργασίας στην Ελλάδα παρά (κακοπληρωμένες) θέσεις στην Βουλγαρία ή την Σερβία. Ας με συγχωρέσουν τα ορθόδοξα αδέρφια μας (χμμμ..) αλλά εδώ δεν χωράνε συναισθήματα – ο θάνατος σου η ζωή μου.

Για τους δεξιών μου. Ναι ξέρω η τσέπη σου και η ελευθέρια επιλογών είναι το υπέρτατο  διακύβευμα, και για αυτό μπας και σε συγκινήσω στο έχω γυρίσει στο πατριωτικό (επίσης στα πάνω του τελευταία).  Και αυτή η πράξη είναι πολύ πιο πατριωτική από τον νέγρο της Τανγκανίκα που φοβάται ο Μικύς ότι θα μας πάρει την Ακρόπολη.

ΥΓ. Το λεγόμενα του κείμενου δεν έχουν καμία διασταύρωση (τουλάχιστον από εμένα) . Αυτή είναι η αρρώστια του διαδικτύου…  Όποτε κάθε διόρθωση , επισήμανση ακόμη και κράξιμο καλοδεχούμενο.

 Ο Αλ. Παλαμίδης είναι μηχανικός Η/Υ  και μέλος της κ.ε. και της νεολαίας της δημ.αρ.

9 thoughts on “Επιμένω Ελληνικά – Αγοράζω Ελληνικά Προϊόντα

 1. kala ola auta pou grafeis sumfwnw…..dn tha diafwnhsw se kati alla as riksoun kai ligo tis times ta ellinika souper markets, pantopoleia, mini markets klp. P.x tis proalles ena kouti makaronia 500gr to plhrwsa 1.50eurw pou se souper markets to vriskw 55 cents. Eleos!!! pws tha voithisw egw ta ellinika prointa an dn me voithhsoun oi ellines epixeirhmaties? me ena mistho 700 eurw pws tha sthriksw autous tous ellines pou ta poulane panakriva otan ta pairnoun poio katw kai apo thn mish timh…Ara filtate kai autoi ftaine pou exoume ftasei se tetoia katastash ( agores ekswterikwn proiontwn)!!!!!

  • symfwnw apolyta!!!!pas sta ntopia super market kai plhrwneis thn diplasia timh.. e.. oxiii!!me mistho 411 euro ti protimamai na einai adeio to psugeio kai na min exoume na fame???tha to thela poly na epimenv ellinika alla…den bgainw dustyxws..kalhmera!

   • Εγώ βασικά βλέπω αντιδραστική νοοτροπία, κι όχι επιχείρημα. Επειδή τρώω πολύ ώρα στα super markets γιατί ακριβώς ψάχνω τις τιμές και συγκρίνω super markets μεταξύ τους αλλά και προϊόντα. Ναι μεν θα βρεις ακριβότερες τιμές στα ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ της γειτονιάς σου αλλά λίγο, καμία σχέση με τη διπλάσια τιμή. Όσον αφορά τα ντόπια SUPER MARKETS όπως αναφέρεστε (δλδ Σκλαβενίτης βασικά, που αναφέρετε και στο άρθρο), οι τιμές είναι ίδιες όπως και στα ξένα (π.χ. Βασιλόπουλος). Αυτό για τα super markets. Όσον αφορά τα προϊόντα, εδώ βρίσκεις από μαγαζί βιολογικών, κι όχι super markets, βιολογικά μακαρόνια ελληνικής εταιρίας με 1,35. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ….ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!! ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!

 3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
  ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ
  ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ.
  ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΝΕΜΩ
  ΣΕ ΠΑΝΤΩΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.
  ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ
  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ
  ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ. ΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
  ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΕ ΣΕΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ S/M , ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΜΩΣ
  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ!!
  ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΛΩΛΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ.

 4. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ UNILEVER.TA MONA ELLHNIKA EINAI ΤΗΣ ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s