Μαθητικές παρελάσεις

Ανακοίνωση Νέων της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις μαθητικές παρελάσεις

Οι νέες και οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων.

Υπογραμμίζουμε ότι:  Η Ιστορική μνήμη  δεν διατηρείται από τις παρελάσεις στρατιωτικού τύπου, αλλά μέσω σωστής, ουσιαστικής και αντικειμενικής διδασκαλίας στα σχολεία.  Η ιστορία για την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό είναι θέμα συνείδησης και όχι  παρέλασης.

Αντιλαμβανόμαστε την οργή των νέων που δεν βλέπουν πλέον καμία προοπτική για το μέλλον τους. Παρά  τη διαφωνία μας με τις παρελάσεις υποστηρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις από μερίδα συνδικαλιστών.

Advertisements

5 thoughts on “Μαθητικές παρελάσεις

 1. Pingback: Βραδιά Αντιμνημονιακής Ποίησης στο μπαρ των «Ενθεμάτων» « //ΠαραλληλοΓράφος//

 2. Διαφωνείτε με τις παρελάσεις αλλά καταγγέλετε τον λαό που αντιστέκεται. Ο Γλέζος νιώθει ότι ο λαός τον τιμάει με τους αγώνες του και εσείς καταγγέλετε τον λαό ότι δεν σέβεται την ιστορία του. Ο Καμίνης απειλεί τους εργαζόμενους στην μπάντα με απόλυση γιατί τόλμησαν να βάλουν μάυρες κορδέλες στα όργανά τους. Ο Μπουτάρης μιλάει για μειοψηφίες… Ετοιμάστε τα κουστουμάκια σας σύντροφοι. Υπάρχει μία θέση και για σας στην εξέδρα των επισήμων και στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας….

  • Στις Σέρρες το πλήθος, γύρω στα 1000 άτομα, επέτρεψε μόνο στο μητροπολίτη Σερρών να παραμείνει στην εξέδρα», αφού έδιωξε όλους τους άλλους επίσημους παράγοντες. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε εξέδρες άλλων πόλεων.
   Ρωτάω ταπεινά τους πάσης απόχρωσης εκστασιασμένους αριστερούς πρώην συντρόφους μου: Προσυπογράφετε; Αναγνωρίζετε την ορθόδοξη εκκλησία ως σύμμαχό σας; Μήπως τους χρυσαυγίτες που χτυπάγαν μετανάστες στο Συνταγμα ; Μαζί τους θα κάνετε την επανάστασή (σας); Και τι σόι επανάσταση θα είναι αυτή;

 3. “Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαληλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού.” από την σημερινή ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ.

  η κακια παρέλαση ξαφνικά έγινε καλή….διακρίνω μια κάποια ανακολουθία…
  ή υπάρχει αριστερή φράξια στην νεολαία ή το έχετε ρίξει στα σκληρα ναρκωτικά για να αντέξετε τον κολοτουμπισμό που απαιτείται για να ακολουθήσετε το ΠΑΣΟΚ…

 4. Η δικιά μας η κωλοτούμπα “για να ακολουθήσουμε το ΠΑΣΟΚ” όλο προαναγγέλλεται, χρόνια τώρα, όλο ΘΑ γίνει. Στο μεταξύ, άλλος έχει τρελαθεί στην κωλοτούμπα, να πουλάει μαγκιά και μετά να λέει “ε, χμ, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό…” Αλλά βέβαια, αυτά παθαίνει κανείς όταν προσπαθεί να ακολουθήσει τη βασίλισσα της κωλοτούμπας (“μέσα στο ευρώ, έξω απ’ το ευρώ, μέσα στο ευρώ, έξω απ’ το ευρώ”).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s