Σ. Λυκούδης: Οι προτάσεις της τρόικας συγκρούονται με την κλίμακα αξιών μας

Η τρόικα επιμένει στις προτάσεις της και αυτές συγκρούονται με την δική μας κλίμακα αξιών, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης. Παράλληλα, διευκρίνισε πως αν έρθει το πακέτο με ξεχωριστά τα εργασιακά, το κόμμα του δεν θα τα ψηφίσει, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα συνυπογράψει την ανατροπή των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος. Πρόσθεσε, δε, ότι μια πτώχευση της Ελλάδας θα δημιουργήσει…  ισχυρότατους κραδασμούς σε όλο το ευρωπαϊκό πεδίο, αλλά, όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια καταστροφή.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Η τρόικα επιμένει στις προτάσεις της και αυτές συγκρούονται με την δική μας κλίμακα αξιών, ως ένα κόμμα της Αριστεράς».
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Η ευρωπαϊκή κρίση οδηγεί τους ευρωπαίους ηγέτες υποχρεωτικά σε λύση. Και έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα διαφορετικό κλίμα σε σχέση με την πορεία της Ευρώπης και έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και μια προϊούσα ευρωπαϊκή αλληλεγγύη του Νότου».
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Αν τα εργασιακά μείνουν ως έχουν και αν έρθει το πακέτο με ξεχωριστά τα εργασιακά, δεν θα τα ψηφίσουμε».
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά επειδή πιστεύαμε ότι η πατρίδα μας πρέπει να βρει δρόμο που δεν τον έχει βρει. Να συνυπογράψουμε την ανατροπή των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος 50 χρόνια; Δεν θα το κάνουμε. Πολύ περισσότερο που πιστεύουμε ότι δεν βοηθάει. Είναι άλλο πράγμα η φτωχή Ελλάδα και άλλο η πτωχευμένη Ελλάδα. Εύχομαι να μην ζήσει η χώρα μας τον εφιάλτη της χρεοκοπίας, γιατί τότε θα δούμε με διαφορετικό μάτι το τι σημαίνει επώδυνο μέτρο».
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Μια πτώχευση της Ελλάδας θα δημιουργήσει ισχυρότατους κραδασμούς σε όλο το ευρωπαϊκό πεδίο, αλλά δεν πρόκειται να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια καταστροφή. Η Ευρώπη θα περάσει κρίση αλλά θα διαχειριστεί την κρίση και χωρίς εμάς».

Πηγή: http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/24460-S-Lykoydhs-Oi-protaseis-ths-troikas-sygkroyontai-me-thn-klimaka-axiwn-mas#.UIaJF58-kws.facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s