Μείωσε τα τέλη ο δήμος Αθηναίων

Μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους πολίτες και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων αποφάσισε απόψε το Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε μείωση 50% των τελών σε άπορες οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες και μονογονεϊκές οικογένειες. Για τα νέα ζευγάρια που θα κατοικούν στο δήμο Αθηναίων αποφασίσθηκε μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για δυο χρόνια. Από τα τέλη απαλλάσσονται πλήρως οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης, όσοι καταστηματάρχες υπέστησαν καταστροφές κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις στην πόλη απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη έως τον Μάιο του 2013.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τραπεζοκαθισμάτων, αποφασίσθηκαν μειώσεις που κυμαίνονται από 8% έως 58% ανάλογα με την περιοχή. Η μεγαλύτερη μείωση γίνεται στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στου Ψυρρή. Επίσης, ο δήμος θα προσφύγει δικαστικά κατά των εταιρειών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος (Hellas Power και Energa) διότι δεν απέδωσαν τα ανταποδοτικά τέλη για τον ηλεκτροφωτισμό. Συνολικά, οι δυο εταιρείες δεν έχουν αποδώσει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ. Αναγνώρισαν την οφειλή τους και δεσμεύθηκαν ότι θα αποδώσουν στο δήμο 5,1 εκατ. ευρώ, αλλά δεν αναγνωρίζουν τα υπόλοιπα για τα οποία ο δήμος θα προσφύγει δικαστικά.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/11/2012_470287

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s