Ο τυφλός… εκδικητής

Το «αποκτείνω» είναι ρήμα σκοτεινό. Μαρία Αρχιμανδρίτου, Κύματα ανήριθμα

Του Γιάννη Πανούση

Οι κατέχοντες «τυφλώθηκαν» από το χρήμα, τη δόξα, την εξουσία και κυβέρνησαν με φαυλότητα. Μερικοί, μάλιστα, εξακολουθούν να μη βλέπουν το κακό που έκαναν στη χώρα και το λαό.

Άλλοι «τυφλώθηκαν» με δόλο για να εισπράξουν το σχετικό επίδομα θεωρώντας δικαίωμά τους να εξαπατούν ένα αναξιόπιστο και φαύλο Κράτος. Μερικοί, μάλιστα, έχουν ανοίξει τώρα το ένα μόνο μάτι και κοιτάνε να μην επιστρέψουν τα παράνομα.

Σήμερα, όμως, εμφανίζονται και «νέοι τυφλοί». Τυφλωμένοι από οργή, μίσος, άγνοια, προκαταλήψεις δεν έχουν καμία διάθεση να συζητήσουν με όποιον δεν συμφωνεί εξαρχής μαζί τους και «πυροβολούν εν ψυχρώ» κάθε νηφάλια ή αντίθετη άποψη.

Η πολιτική έκ-πτωση και η κοινωνική ανομία καλλιέργησαν την παράκρουση των κάθε είδους φανατικών, οι οποίοι θεωρούν ότι βρίζοντας, προπηλακίζοντας και συκοφαντώντας εξορκίζουν το Κακό και εξαγνίζουν τον εαυτό τους. Καλό θα’ ναι τα (αριστερά) κόμματα να προσέξουν το άνοιγμα των ασκών του Παρα-λόγου.

Υ.Γ. Aν το κάθε κόμμα κατηγορεί το άλλο για το ποιος φταίει περισσότερο που εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο, τότε είναι βέβαιο ότι η Χρυσή Αυγή θα δυναμώσει. Ούτε αυτό δεν κατανοούν;

Πηγή: http://www.aixmi.gr/index.php/tyflosekdikhths/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s