Ο Ριζοσπάστης, ο γέροντας Παΐσιος και ο θάνατος του Χρόνη Μίσσιου.

Του Ανδρέα Μπελιμπασάκη

Σε αυτή την ζωή όλα αλλάζουν. Οι άνθρωποι,η ζωή τους, η πολιτική, τα κόμματα, οι ιδεολογίες.  Όλα;

Οχι ακριβώς. Παραμένει ο… Ριζοσπάστης και η πίστη του.

Γιατί η “ορθόδοξη” πίστη πάνω από όλα. Κάτι σαν την πίστη που έχουν οι θρησκόληπτοι με τον γέροντα Παΐσιο και τα κατορθώματα του.

Το κείμενο του Ριζοσπάστη για το θάνατο του Χρόνη Μίσσιου χωρίς περαιτέρω σχολιασμό:

“Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες. Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά”.

 

Διαβάστε επίσης πώς δημοσίευσε ο Ριζοσπάστης  την είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Κύρκου:

“Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 87 ετών ο Λεωνίδας Κύρκος. Μετά την διάσπαση του ΚΚΕ το 1968 ηγήθηκε του «ΚΚΕ Εσωτερικού», κόντρα στο ΚΚΕ (sic) , της ΕΑΡ και υπήρξε γραμματέας του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου» μέχρι τον Μάρτη του 1991 παραμένοντας στη συνέχεια ένα από τα ηγετικά του στελέχη συνεχίζοντας την  αντιΚΚΕ (sic , sic!) δράση του. Το 2010 στήριξε την «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη  που προέκυψε από την διάσπαση του ΣΥΝ. Διετέλεσε βουλευτής και ευρωβουλευτής (άπειρα sic!). Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 5 μμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών».

Χρειάζεται λίγη γενναιότητα, όχι μόνο για να αλλάξεις τον κόσμο, αλλά για να αλλάξεις  λίγα δράμια και τον εαυτό σου, ώστε να μην ακούγεσαι σαν τον… Μητροπολίτη Πειραιώς Σπυρίδωνα.

Πηγή: tvxs.gr/node/111886

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s