Επιστρέφει ο Γ. Καμίνης στο υπουργείο Εσωτερικών την εγκύκλιο που “παγώνει” το νόμο για την Ιθαγένεια

https://i0.wp.com/www.metarithmisi.gr/images/kaminis3.jpgΤην έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, συναντά το πάγωμα του νόμου για την παροχή ιθαγένειας, ο οποίος διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο.

Αιτία της έντονης αντίδρασης του δημάρχου Αθηναίων, εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαρ. Αθανασίου, με την οποία καλεί τις υπηρεσίες σε πάγωμα του νόμου Ραγκούση, έως ότου καθαρογραφεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμίνης με επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του της αποκεντρωμένης διοίκησης, Δ. Καλογερόπουλο, θεωρεί ότι η αντισυνταγματικότητα των νόμων κρίνεται στα δικαστήρια, και ως εκ τούτου η εγκύκλιος, με την οποία οι δήμοι καλούνται να σταματήσουν την παροχή ιθαγένειας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο Γ. Καμίνης τονίζει στην επιστολή του ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να τηρεί τις διαδικασίες απονομής ιθαγένειας, όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s