Ανακοίνωση του Tομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια

Ο τομέας Παιδείας και  Έρευνας της ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της ομηρείας του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περασμένη Τρίτη  από ομάδα φοιτητών, επειδή δεν συναινέσε  στα απαράδεκτα αιτήματά τους για εφάπαξ παραμονή τους (4+2 χρόνια) στη φοιτητική εστία και προχώρησε στον ετήσιο έλεγχο για την αξιολόγηση των πραγματικά δικαιούχων απόρων φοιτητών.
Θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή που έγινε για το ίδιο θέμα στο γραφείο του Κοσμήτορα της σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ, πάλι από ομάδα φοιτητών, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  με λιποθυμικό επεισόδιο. Ο κοσμήτορας  του ΑΠΘ έχει υποστεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν απαράδεκτη στοχοποίηση για τις απόψεις του σχετικά με την αναγκαία  μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και στο ΕΜΠ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, αφού εισέβαλαν στο γραφείο καθηγήτριας του ΕΜΠ  και μέλος  του νεοεκλεγέντος Συμβουλίου Διοίκησης και  την απείλησαν,  μετά κατέστρεψαν το γραφείο της.
Σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασίζουσας συμπεριφοράς. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος παραγωγής νέας γνώσης και όχι εστίες βίας και  παρανομίας. Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα κόμματα και τους φορείς της πολιτείας να αντιδράσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s