Ριζοσπάστης: «Αναγκαία η μείωση προσωπικού για να υπάρχει η εφημερίδα»

Η ηγεσία του ΚΚΕ επικαλείται λόγους οικονομικής ασφυξίας

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη, επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώθηκε ήδη η πρώτη απόλυση δημοσιογράφου.

Οι λόγοι που επικαλείται η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ είναι οικονομικοί, καθώς εμφανίζεται αδύναμη να στηρίξει οικονομικά το επίσημο κομματικό όργανο. Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, οι απολύσεις που αναμένονται είναι πολλές και θα γίνουν σε «κύματα», ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εφαρμοσθεί περικοπές στους μισθούς του προσωπικού (υπολογίζονται μεσοσταθμικά σε 15%). Σημειώνεται ότι ήδη έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός απολύσεων τόσο στην κομματική εκδοτική επιχείρηση ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία έχει εισέλθει σε διαδικασία πτώχευσης (άρθρο 99), όσο στον «902», η τηλεόραση του οποίου ανέστειλε την λειτουργία της.

Και όλα αυτά ενώ έχουν προαναγγελθεί ευρείες μειώσεις μισθών των επαγγελματικών στελεχών, οι οποίες θα συμπαρασύρουν και όλο το προσωπικό στα εναπομείναντα έντυπα του κόμματος. Συγκεκριμένα στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του προσεχούς Απριλίου, προβλέπεται ότι «τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s