Στις 21 Ιανουαρίου ο νέος κύκλος μαθημάτων της Στοάς του Βιβλίου

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ανθρωποοικολογίας, νεοελληνικού και ευρωπαϊκού διαφωτισμού, αρχαία ελληνικής λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, την ποιητικής, νεοελληνικής πεζογραφίας απαρτίζουν τον εκπαιδευτικό πλούτο του 19ου κύκλου μαθημάτων της Στοάς του Βιβλίου.

Τα μαθήματα, ανάλογα με το αντικείμενο, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κ.λπ.). Μετά από κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση. Ακόμα, κατά την κρίση τού διδάσκοντος, διανέμεται διδακτικό υλικό και ενδεικτική βιβλιογραφία.

 

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 18:00 έως τις 19:30.

Η Στοά τού Βιβλίου ιδρύθηκε το 1996 από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και στεγάζεται στο Αρσάκειο Μέγαρο. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 18 κύκλους μαθημάτων, 107 συνολικά θεματικές ενότητες, ενώ έχουν διδάξει 222 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες. Συμπληρώνει φέτος τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του, και αποτελεί μια προσπάθεια δημιουργίας ενός κέντρου Πολιτισμού στην Αθήνα. Στοχεύει στην αναζήτηση και τον συγκερασμό μέσω τού βιβλίου, των ιδεών τού παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος.

Η Στοά του Βιβλίου αποτελεί χώρο μοναδικό στη σύλληψή του και χωρίς προηγούμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε σημείο που πολύ συχνά, ευρωπαίοι ειδικοί να ζητούν πληροφορίες και συμβουλές για την ίδρυση παρόμοιου Κέντρου στις χώρες τους

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s