ΔΗΜΑΡ: Δήλωση για την κατάληψη των γραφείων του κόμματος. Αντιδράσεις των άλλων κομμάτων

Δήλωση του διευθυντή των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, Χρήστου Μαυροκεφαλίδη, για την κατάληψη των γραφείων του κόμματος
Κατά τις 8.50 ομάδα περίπου 40 ατόμων κατέλαβε την είσοδο των γραφείων, την οποία κλείδωσαν με λουκέτο. Ανήρτησαν πανό και πέταξαν τρικ αλληλεγγύης στη “Βίλλα Αμαλία”. Μετά από μία ώρα αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν την αποχώρησή τους, η οποία έγινε χωρίς επεισόδια.
Η ενέργειά τους αυτή, όπως και άλλες ανάλογες, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και καταδικαστέα. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μήνυση.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος.

Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και την παρεμπόδιση έστω και για λίγες ώρες της λειτουργίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως και η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας, δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εδράζονται σε αντιλήψεις περί «καλής και κακής βίας» και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πολιτών.

Δυστυχώς κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δηλώσεις τους περί «αντιασφυξιογόνων μασκών, ροπάλων και μολότοφ» σαν είδη πρώτης ανάγκης για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας, νομιμοποιούν τελικά την άσκηση τυφλής βίας και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών. Η προσπάθεια ορισμένων να επενδύσουν την πολιτική πόλωση που επιδιώκουν με δήθεν κοινωνική ένταση και σύγκρουση θα πέσει στο κενό. Το πολιτικό ρεσάλτο που επιχειρούν θα αποδειχθεί τελικώς άλμα στο κενό της στρατηγικής τους.
Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές, άμεσα τέτοιου είδους αντιλήψεις που μπορούν να οδηγήσουν στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ανακοίνωσή του καταδικάζει κατηγορηματικά την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας είπε: «Συνιστά μέγιστη πρόκληση η κατάληψη γραφείων Κοινοβουλευτικού Κόμματος». 

Πηγή: ΑΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s