Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα της ΝΔ

ΠΑΣΟΚ 8%, ΔΗΜΑΡ 7%

Πρώτη με διαφορά μισής ποσοστιαίας μονάδας από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Νέα Δημοκρατία, στη μηνιαία δημοσκόπηση «Βαρόμετρο» Ιανουαρίου 2013 που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η ΝΔ είναι πρώτη με 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 10%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%, με τα λοιπά κόμματα να συγκεντρώνουν το 4%.

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ιδίας εταιρείας (Δεκέμβριος 2012), η ΝΔ έχει άνοδο 3 μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πτώση κατά 2 μονάδες.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς έχει 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τέλος στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση, το 40% απαντά η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και το 19% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται με 44% έναντι 39% της ΝΔ τον Ιανουάριο, ωστόσο συγκριτικά με το Δεκέμβριο του 2011 – οπότε η η αξιωματική αντιπολίτευση προηγούνταν με 25 μονάδες (60% έναντι 25%), η διαφορά έχει μειωθεί θεαματικά.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, η πλειοψηφία θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται, προκρίνοντας την πολιτική σταθερότητα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s