Καυσόξυλα και η ελιά του Πλάτωνα!

Από τους λαθροϋλοτόμους δεν γλίτωσε τελικά ούτε η ρίζα της ελιάς του Πλάτωνα, στο κέντρο της Αθήνας. Κάποιοι την αφαίρεσαν προφανώς για καυσόξυλα.

Κάτω από αυτό το δέντρο στην Ιερά Οδό, κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, θρυλείται πως ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος δίδασκε τους μαθητές του τον 5o αιώνα π.Χ.

Η γηραιά αυτή ελιά βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι και το 1978. Τότε, ένα λεωφορείο είχε πέσει πάνω της και έσπασε τον κορμό της. Ο κορμός μεταφέρθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε ειδική προθήκη.

Ωστόσο, στη θέση παρέμενε μέχρι και προχθές η τεραστίων διαστάσεων ρίζα της ελιάς, η οποία υπολογίζεται ότι ζύγιζε 500-700 κιλά και αποτελούσε το 20% του δέντρου. Μάλιστα, κάτοικοι έβλεπαν τα βλαστάρια που είχαν πεταχθεί και την προσπάθεια του δένδρου να ξαναγεννηθεί.

Όπως εκτιμούν οι περίοικοι, κάποιοι εντόπισαν την πολύ μεγάλη ρίζα κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου παζαριού που πραγματοποιείται στην περιοχή. Επέστρεψαν λοιπόν, την ξερίζωσαν και την πήραν ώρα που κανείς δεν θα τους έβλεπε.

Ελλάς το Μεγαλείο σου…

One thought on “Καυσόξυλα και η ελιά του Πλάτωνα!

  1. Γιατί κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα; Εμείς δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους; Να δούμε το δάσος κάποια φορά. Ας μάθουμε από τα λάθη. Κάτι θετικό μας λέει η διαπίστωση ότι αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, απροστάτευτα.Το βλέμμα λοιπόν να στραφεί στο δάσος κι όχι στο δένδρο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s