Ν. Τσούκαλης: «Υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία για ειλικρινή συζήτηση»

Για την μισθοδοσία των κληρικών και τον διαχωρισμό της Εκκλησίας – Κράτους μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, αναφέροντας ότι «ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ, είναι να αναλάβει η εκκλησία την μισθοδοσία των κληρικών της. Δεν είναι δυνατόν το δημόσιο να πληρώνει τους κληρικούς». Όσον αφορά τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, ο κ. Ν. Τσούκαλης επεσήμανε ότι τα μέτρα θα ήταν σκληρότερα εάν δεν ήταν τρία κόμματα στην κυβέρνηση.
Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος η ΔΗΜΑΡ το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας- Κράτους θα το θέσει επιτακτικά. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία που επιζητούν την ειλικρινή συζήτηση ούτως ώστε η Ελλάδα κάποια στιγμή να γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Για μεταρρυθμίσεις
Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Στις προθέσεις της ΔΗΜΑΡ δεν είναι να εκβιάσει καταστάσεις. Αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι τις καθαρές μας θέσεις όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις να τις θέσουμε σε συζήτηση, να πείσουμε και τους άλλους εταίρους ότι κάποια πράγματα που ήταν μέχρι τώρα ταμπού πρέπει να μπουν στη συζήτηση. Ο διάλογος θα γίνεται με την ίδια τη κοινωνία».
Για απεργία στα ΜΜΜ
Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Θέλουμε να μην παρουσιαστεί από όλη αυτή την αντιπαράθεση το συνδικαλιστικό κίνημα, οι συνδικαλιστές ως οι ηττημένοι. Θέλουμε να υπάρχει μια ειλικρινής διαβούλευση σε όλα αυτά τα θέματα».
Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Το ότι πάντα υποκρύπτονται πίσω από τέτοιου είδους κινητοποιήσεις κομματικοί δάκτυλοι αυτό είναι διαχρονικό στη χώρα. Δεν αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένα, ωστόσο πολλά κόμματα της Βουλής και κυρίως η αντιπολίτευση ουσιαστικά ποντάρει στην όξυνση, στη γενική σύγκρουση των αντιθέσεων προκειμένου να διαμορφώσει συνθήκες και πτώση της κυβέρνησης».
Πηγή: http://www.ert.gr/eidiseis/sinentefxeis/sinentefxeis-sti-net/item/138553-n-tsoykalis-yparxoun-fones-stin-ekklisia-gia-eilikrini-syzitisi#.UQfCqR3ZYzw
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s