Οδηγός επιβίωσης της εξεταστικής

10 sos για να περάσεις “εύκολα” το μάθημα

  1. Αποφύγετε στην παρούσα φάση τις έντονες συγκινήσεις. Τσακωμοί, χωρισμοί και πάσης φύσεως αποχωρισμοί έχουν αποδειχτεί ιστορικά μεγάλοι εχθροί της αυτοσυγκέντρωσης, που θα σας χρειαστεί αυτές τις μέρες.
  2. Σκονάκια. Χμ… μεγάλο κεφάλαιο! Αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί να σε σώσουν σε περιπτώσεις κρίσης. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, η κακή χρήση τους μπορεί να αποβεί μοιραία και να χάσεις όχι μόνο το μάθημα αλλά και την υπόληψή σου. Η γνώμη μας είναι ότι τα σκονάκια πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο συμπληρωματικά. Τι εννοούμε; Αν δεν έχεις διαβάσει καθόλου άσ’ το. Δε θα ξέρεις που σου παν τα τέσσερα, δηλαδή σε ποια από τις 4 τσέπες έχεις βάλει το σωστό σκονάκι. Αν είσαι ημιμαθής, με τα σκονάκια μπορείς να καλύψεις κάποια κενά, αλλά όχι και τη γνώση που δε θα πάρεις ποτέ. Αν είσαι πολύ καλά διαβασμένος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο βοήθημα, αλλά μόνο με την έννοια του να αγγίξεις την τελειότητα! Πρόσεξε μόνο μη σε τσακώσουν.
  3. Θα σε βοηθήσει να περάσεις εύκολα το μάθημα αν το έχεις παρακολουθήσει όλη τη χρονιά. Έχεις πάρει μια γεύση και η πρώτη ανάγνωση δεν είναι ουσιαστικά πρώτη, καθώς έχεις ήδη μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Αν δεν το έκανες ήδη, επιδίωξέ το το ερχόμενο εξάμηνο.
  4. Φρόντισε να εξασφαλίσεις τις σωστές σημειώσεις. Και όταν λέμε τις σωστές εννοούμε τις πιο καθαρογραμμένες, πλήρεις και κατανοητές. Εδώ θα φανεί αν άξιζαν οι κοινωνικές σου συναναστροφές με συμφοιτητές όλο το εξάμηνο. Αν και πάλι δεν κατάφερες να ανοίξεις παρτίδες με το φυτό του έτους έχεις άλλη μια ευκαιρία στο επόμενο εξάμηνο.
  5. Το εντατικό διάβασμα δεν το αποφεύγεις. Μπορεί να ξημεροβραδιαστείς για ένα μάθημα. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεις τις ολονυκτίες και να αφιερώνεις έστω και 3 ωρίτσες για ύπνο. Αν το πάρεις όλη νύχτα σερί, το πρωί το μυαλό σου θα έχει γίνει κιμάς από την κούραση και τη νύστα και δε θα αποδώσεις.
  6. Την ώρα της εξέτασης πρόσεξε μην κάθεσαι με άσχετους. Βοηθά να έχεις τους φίλους σου κοντά σου και για ψυχολιγική υποστήριξη αλλά και επί τόπου ανταλλαγή απόψεων, αν το σηκώνει η επιτήρηση.
  7. Τρώγε υγιεινά! Πιτόγυρα και πίτσες δεν ενδείκνυνται. Ακόμα και η λέσχη που τόσο έχεις παρεξηγήσει είναι μια καλή λύση για αυτές τις μέρες. Μπορεί να μην είναι delicatessen, ωστόσο δεν παύει να προσφέρει ζεστό μαγειρευτό φαγάκι, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Φρούτα και χυμοί θα πρέπει να είναι επίσης σε πρώτη γραμμή στις προτιμήσεις σου.
  8. Στα ενδιάμεσα των μαθημάτων ρίχνε το λίγο έξω για να ξεσκάσεις. Ακόμη και ένας καφές στο κυλικείο βοηθά στο να ξελαμπικάρει το μυαλό.
  9. Ζήτα τη συμπαράσταση των φίλων σου. Ξέροντας ότι περνάνε κι αυτοί τα ίδια θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Μπορείς να κάνεις κατάχρηση του τηλεφώνου σου αυτές τις μέρες, χωρίς κανείς να σου πει τίποτα. Έχεις το ακαταλόγιστο!
  10. Σκέψου θετικά! Και ο θεός… βοηθός…

Πηγή: http://www.mycampus.gr/exetastiki/tips/exetastiki__10_sos_gia_na_peraseis_eukola_to_ma8ima.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s