Οι διαφοροποιήσεις της ΔΗΜΑΡ

Παν Παν, Έθνος, 29/01/2013
Από αρκετές πλευρές αρχίζει να τίθεται το ερώτημα εάν σι επιμέρους διαφοροποιήσεις της ΔΗΜΑΡ συμβαδίζουν με την προοπτική της διαφύλαξης της κυβερνητικής σταθερότητας, σε ορίζοντα τετραετίας, το λένε λιγότερο κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες και περισσότερο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο προφανώς μιας αντιπαράθεσης στο πεδίο της Κεντροαριστεράς. Εάν πάντως το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για ένα κόμμα της Αριστερός είναι η υποστήριξη μιας κυβέρνησης που ακολουθεί αντιδημοφιλείς πολιτικές για να αντιμετωπίσει η χώρα την κρίση, αυτό το κόστος το ’χει αποδεχθεί η ΔΗΜΑΡ, χωρίς αμφισημίες. Ακόμα και όταν διαφωνεί, θέτει τη διαφωνία της όχι με όρους υπονόμευσης της κυβέρνησης, αλλά με όρους διεύρυνσης της πολυσυλλεκτικής βάσης της, διευρύνοντας τα διαπραγματευτικά και νομιμοποιητικά στοιχεία της. Μόνο μια μίζερη , στενόμυαλη και φοβική κριτική δεν κατανοεί αυτή τη διάσταση των πραγμάτων και προτιμάει το… μαύρο άσπρο.
H ΠΟΛΙΤΙΚΗ των αποχρώσεων είναι προφανώς δύσκολη. Και για κείνους που τη διατυπώνουν και γι” αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται. Αλλά αυτός πρέπει να είναι o ρόλος μιας Αοιστεράς, που από τη μία κρατάει ανοιχτά τα κυρία μέτωπα αντιμετώπισης της κρίσης και από την άλλη κρατάει ζωντανή και τη δική της οπτική στα πράγματα και στις εξελίξεις.
ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το ΔΝΤ λέει ότι κάναμε λάθος με την ένταση της λιτότητας και ήδη έχουν αρχίσει να διατυπώνουν ενστάσεις για το φορολογικό, γιατί δεν δικαιούται μια υπεύθυνη Αριστερά να τα θέτει εκ των προτέρων και να παλεύει εντός των τειχών και με συναίσθηση των ορίων για να αποτρέπει δυσμενείς εξελίξεις, διαφοροποιούμενη… Καλό κάνει στην κυβέρνηση, όχι κακό.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση είναι, παραμένοντας αυτό που είναι , να παρέχει τη στήριξη της. Όχι μεταλλαγμένη … Όσοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο νιώθουν ικανοποίηση από τις δημοσκοπήσεις, μεγαλύτερη απ’ ό,τι… υποδηλώνουν οι αριθμοί, και θεωρούν με βάση την πολιτική νίκη στην περίπτωση του Μετρό ότι βρήκαν το… μαγικό ραβδί στο δόγμα της πυγμής για να καλύψουν τα κενά της κοινωνικής στήριξης βρίσκονται σε λάθος δρόμο…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s