Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στους καραμανλικούς!

Νέα στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα με επίθεση φιλίας στο Κέντρο και στόχο τον Αντώνη Σαμαρά.

Φουλ επίθεση στο Κέντρο, με στόχο τη διεύρυνση της εκλογικής του επιρροής, κάνει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής εντάσσεται και το αναπάντεχο «αγκάλιασμα» που έκανε χθες στους καραμανλικούς Προκόπη Παυλόπουλο και Ευάγγελο Αντώναρο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι αποτελούν παραδείγματα μετριοπάθειας σε σύγκριση με τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Τον τελευταίο μάλιστα χαρακτήρισε ως ηθικό αυτουργό των βασανισμών.

Ο διαχωρισμός σε «καλούς καραμανλικούς» και «κακούς σαμαρικούς» προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ακόμη και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία όμως δείχνουν να κατανοούν την προσπάθεια που κάνει η ηγεσία να αξιοποιήσει τα ρήγματα στο εσωτερικό του βασικού πολιτικού αντιπάλου και – γιατί όχι, όπως λένε – να βάλει τις βάσεις για κινήσεις δημιουργίας ενός κυβερνητικού πόλου στο μέλλον που θα κινείται και λίγο δεξιότερα του Κέντρου.
ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ. Οπως λένε οι ίδιες πηγές, που εκτιμούν ότι ο μόνος δρόμος για να ξεκολλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις δημοσκοπήσεις είναι η στροφή στη μετριοπάθεια και στον ρεαλισμό, «χρειάζεται να πούμε δυνατά ότι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας καλύπτει πολιτικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια» και να «θυμίσουμε τις ακροδεξιές επιρροές μέσω συγκεκριμένων συμβούλων του ίδιου του Πρωθυπουργού».
Δεν ήταν η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να διαχωρίσει τις «καλές» από τις «κακές» δυνάμεις στον χώρο της ΝΔ, όμως η χθεσινή διατύπωση Σκουρλέτη (AΝΤ1) υπογράμμισε την προσέγγιση καθώς αναφέρθηκε ιδιαίτερα θετικά σε δύο πρόσωπα που ανήκαν στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου και ήταν πολύ κοντά στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4788859
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s