ΠΟΣΔΕΠ: Δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί μετά το συνέδριο

Χωρίς αλλαγές σε επίπεδο πολιτικών συσχετισμών, ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

Στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν, πλειοψήφησε το τόξο των παρατάξεων που είχε έως τώρα την ηγεσία της (πανεπιστημιακοί γιατροί, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), δηλαδή οι παρατάξεις που τάχθηκαν υπέρ της εφαρμογής του νόμου και της προώθησης των απαραίτητων αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, το αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε από τρεις παρατάξεις (τη Συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Δίκτυο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ανεξάρτητους), παρότι πρώτευσε σε ψήφους, δεν κατάφερε να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που είχε καθεμία παράταξη ξεχωριστά στο συνέδριο του 2011 και έτσι παραμένουν στην αντιπολίτευση

Τα αποτελέσματα για την 33μελή διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ:

Συμμαχία Συσπείρωσης (ΣΥΡΙΖΑ) Δικτύου (εξωκοινοβουλευτικό αριστερά) ανεξάρτητων: 10 έδρες. ΑΣΚΕΥ (συντεχνιακή παράταξη που εκπροσωπεί την ομάδα των πανεπιστημιακών γιατρών στα διάφορα πανεπιστήμια): 8 έδρες. ΚΙΠΑΝ (ΠΑΣΟΚ): 6 έδρες. ΑΡΜΕ (ΔΗΜΑΡ): 4 έδρες. ΔΗΠΑΚ(ΚΚΕ):2 έδρες. Η πρωτοεμφανιζόμενη Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία (ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο) 2έδρες. Πρωτοβουλία Ιατρών Παν. Αθηνών: 1 έδρα.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά οι έδρες στην 11 μελή Εκτελεστική Γραμματεία, έχουν ως εξής: ΑΣΚΕΥ 3 έδρες, ΚΙΠΑΝ 2 έδρες, ΑΡΜΕ 1 έδρα. Συμμαχία Συσπείρωσης (ΣΥ ΡΙΖΑ) Δικτύου ανεξάρτητων: 3 έδρες,  ΔΗΠΑΚ: 1 έδρα. Ενωτική Πρωτοβουλία: 1 έδρα. Οπως προκύπτει, οι τρεις παρατάξεις που έως τώρα ήταν στα ηνία της ΠΟΣΔΕΠ (ΑΣΚΕΥ, ΚΙ διατηρούν την πλειοψηφία των 6 εδρών στην Εκτελεστική Γραμματεία. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ τους για τη θέση του Προέδρου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s