Δ. Χριστόφιας: ˮΦεύγω πικραμένοςˮ

«Ομολογώ ότι φεύγω πικραμένος ως μέλος του συμβουλίου της Ε.Ε.», σημείωσε ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι η Κύπρος νιώθει αυτή τη στιγμή «κατατρεγμένη».

Ο κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι η Λευκωσία προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις τράπεζες και επέκρινε εκείνους που, όπως είπε, «θυμήθηκαν τώρα τα περί ξεπλύματος χρήματος και μας έχουν στη γωνία, αρνούμενοι να υπογράψουν μαζί μας ένα μνημόνιο το οποίο κανείς δεν μπορεί να χειροκροτήσει».

Σημειώνεται ότι η σημερινή επίσκεψη του κ. Χριστόφια στην Αθήνα είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια κοινών του δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά νωρίτερα, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του «ενεργός στον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου».

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον έλληνα Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και τη φιλία του, ενώ δήλωσε βέβαιος πως η αγαστή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου θα συνεχιστεί. «Οι καρποί των προσπαθειών μας, αγαπητοί μου, μιλούν αφ’ εαυτών.  Στο Κυπριακό αν και δεν πετύχαμε το μείζον ένεκα της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας, της τουρκοκυπριακής ηγεσίας υπό τον κύριο Έρογλου, έχουμε εντούτοις ανατρέψει το τουρκικό δόγμα του ενός βήματος μπροστά», παρατήρησε ο κ. Χριστόφιας.

Όπως ανέφερε μάλιστα έχει «μεγάλη σημασία το γεγονός ότι σήμερα είναι ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι η ευθύνη για τη στασιμότητα βαρύνει αποκλειστικά την τουρκική πλευρά».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s