Εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη καλούν ΕΣΗΕΑ για απολύσεις και δεδουλευμένα

Οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών «να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ξεκινήσει στο Ριζοσπάστη πρόγραμμα μαζικών απολύσεων, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών.

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων του Ριζοσπάστη που εστάλη προς την ΕΣΗΕΑ στις 11 Φεβρουαρίου: « Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει στο «Ριζοσπάστη» πρόγραμμα μαζικών απολύσεων άγνωστης διάρκειας. Ήδη έχουν απολυθεί 9 εργαζόμενοι, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι θα απολυθούν ακόμα. Την ίδια ώρα στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

 Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας η διεύθυνση της εφημερίδας έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει, δηλαδή πόσοι και μέχρι πότε θα απολυθούν, πόσοι και με ποιο εργασιακό καθεστώς θα συνεχίσουν να εργάζονται. Ταυτόχρονα έχει διαφωνήσει με την πρόταση για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Είναι ολοφάνερο ότι οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των δεδουλευμένων καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Πηγή: tvxs.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s