Έκτακτα μέτρα στήριξης των ανέργων ζητεί η ΔΗΜΑΡ

Ομπρέλα για μακροχρόνια άνεργους και για τους άνω των 55 ετών

Τη λήψη έκτακτων μέτρων υποστήριξης των ανέργων ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ ζητεί συγκεκριμένα την ανάληψη δράσης κυρίως σε ό,τι αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά όπου δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος, οι μακροχρόνια άνεργοι με παρωχημένες ειδικότητες και οι άνεργοι άνω των 55 ετών.

Η ΔΗΜΑΡ προτείνει επίσης την αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας, με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και τη διεύρυνση των ωφελούμενων, αλλά και την υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων.

Επισημαίνει ακόμη την ανάγκη για έκτακτες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και κατάρτισης.

Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων, σύμφωνα με την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, πρέπει να γίνει με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ και αξιοποίηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s