Παγκόσμια διάκριση για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών

Ξεπέρασαν φημισμένες σχολές, σε νομική «μάχη» εμπορικής διαμεσολάβησης στο Παρίσι

463935_νομικηΤο βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας στον διεθνή διαγωνισμό Εμπορικής Διαμεσολάβησης, απέσπασε η Νομική Σχολή Αθηνών. Η ομάδα των Ελλήνων φοιτητών κέρδισε εμπειρότερες ομάδες από φημισμένα ιδρύματα του εξωτερικού.   Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 φοιτητές, 100 επαγγελματίες διαμεσολαβητές και 66 πανεπιστήμια από 31 χώρες από τη Γερμανία μέχρι τις ΗΠΑ, από την Ινδία μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία και από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Ισραήλ. Αντικείμενο του διαγωνισμού, ήταν η προσομοίωση διαμεσολάβησης-διαπραγμάτευσης επί υποθέσεων αστικής εμπορικής φύσεως.   Κάθε ομάδα εκπροσωπούσε μία από τις δύο «αντίδικες» εταιρείες, οι οποίες -προκειμένου να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά- προσέφυγαν στη διαμεσολάβηση υπό τους όρους του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στο Έθνος, μίλησε ο εποπτεύων την ομάδα καθηγητής Αντώνιος Καραμπατζός ο οποίος είπε: «Οι φοιτητές διαγωνίστηκαν σε τέσσερις φάσεις, όπου είχαν να αντιμετωπίσουν κάθε φορά μια αντίπαλη ομάδα σε συγκεκριμένη υπόθεση. Η αξιολόγηση ήταν συνολική και αφορούσε τόσο τον χειρισμό των τεχνικών διαπραγμάτευσης όσο και το ουσιαστικό σκέλος, δηλαδή κατά πόσο μπορούσαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας που εκπροσωπούν και να επιτύχουν τα περισσότερα οφέλη».   Όπως είπε ακόμη ο καθηγητής, ο ανταγωνισμός, ήταν πολύ σκληρός, καθώς υπήρχαν κορυφαίες νομικές σχολές από φημισμένα πανεπιστήμια (Μονάχου, Λονδίνου, Κορνέλ κ.α.).

Η ελληνική ομάδα απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές, τόσο για την προετοιμασία της όσο και για την ετοιμότητά της να αντιδρά με οξυδέρκεια και αυτοπεποίθηση στα ανακύπτοντα ζητήματα.

Πηγή: www.lifo.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s