Α. Μανιτάκης: «Εφικτός ο στόχος της μείωσης του Δημοσίου χωρίς απολύσεις»

Μέχρι 13 Μαρτίου οι αιτήσεις μετακίνησης των 1.981 υπαλλήλων

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εν όψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικας.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν σε μία ανασκόπηση των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, δηλαδή την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, την πορεία της διαθεσιμότητας και το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στον προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα, προκειμένου η κυβερνητική πλευρά να είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία φέρεται να επιμένει σε απολύσεις.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το επόμενο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των νέων οργανογραμμάτων σε πέντε ακόμη υπουργεία, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί τα οργανογράμματα σε έξι υπουργεία.

Εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι «το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου για τη μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα» και πρόσθεσε ότι πλέον γίνεται προσπάθεια να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 κι έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις.

Μέχρι 13 Μαρτίου οι αιτήσεις μετακίνησης των 1.981 υπαλλήλων

Μέχρι τις 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν δηλώσεις για τις θέσεις στις οποίες προτιμούν να μετακινηθούν οι 1.981 διοικητικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιγράφει την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των υπαλλήλων των Ανεξάρτητων Αρχών, των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ, των υπαλλήλων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο δημόσιο τομέα, καθώς και των ειδικοτήτων ΔΕ Διοικητικών καθηκόντων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Οι υπάλληλοι αυτοί καλούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση προσωπικού του φορέα στον οποίο κατείχαν οργανική θέση αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αξιολόγηση προσόντων ή κριτηρίων. Η μετάταξη των υπαλλήλων θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση, σε συνδυασμό με τις δηλούμενες για κάθε θέση προτιμήσεις. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων λήγει στις 13/3/2013.

Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει προτίμηση ή σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s