Εναντίον των απολύσεων στο Δημόσιο ο Φ. Κουβέλης

Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε ο Φώτης Κουβέλης με δήλωσή του τις “δογματικές εμμονές σε απολύσεις” όπως είπε, μια μέρα μετά το σαφές μήνυμα για μείωση του Δημοσίου και μέσω απολύσεων που έστειλε από τις Βρυξέλλες κορυφαίος αξιωματούχος.

“Για την αναδιοργάνωση του κράτους πρέπει να προωθηθεί αποφασιστικά η διοικητική μεταρρύθμιση, για ένα κράτος μικρότερο, νοικοκυρεμένο, αποτελεσματικό και λειτουργικό, χωρίς σπατάλες και εστίες διαφθοράς. Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου, αφού με το σχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”, σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας: “Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον ευρωπαϊκό νότο, οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει, επιτέλους, η αναπτυξιακή πορεία. Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Αναφορικά με την φοροδιαφυγή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την διαχώρισε ξεκάθαρα από την αδυναμία καταβολής φόρων λόγω οικονομικής στενότητας: “Οι Έλληνες με μεγάλες θυσίες αγωνίζονται να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια. Για να παραμείνει η ελληνική κοινωνία ενωμένη, πρέπει κατεπειγόντως να απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακά έργα, να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν δουλειές και να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων. Η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνει με την ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών. Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις διευκόλυνσης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ μαζεμένες υποχρεώσεις ετών. Άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή”.

Advertisements

One thought on “Εναντίον των απολύσεων στο Δημόσιο ο Φ. Κουβέλης

 1. Διάλογος συνταξιούχων διπλωματών Μονόπρακτο θεατρικό έργο

  Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ ΟΧΙ επί τιμή

  Ακούσατε στις ειδήσεις ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ως αντισυνταγματική την αναδρομική από 1ης Αυγούστου 2012 περικοπή των συντάξεών μας;

  Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ επί τιμή

  Ναι, το άκουσα. Επομένως δεν έχουμε πλέον πρόβλημα και έτσι δεν έχουμε ανάγκη το βλάκα το συνάδελφο που κίνησε τη διαδικασία υποβολής Εφέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη δικαστική ακύρωση των περικοπών που μας ήρθαν με τη μορφή «Αναπροσαρμογής Σύνταξης» με σημειώματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

  Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ ΟΧΙ επί τιμή

  Ευτυχώς που δεν του είχαν πληρώσει και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας το 8% του επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής που του χρωστάγανε. Χα, χα, χα, την πάτησε ο βλάκας!

  Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ επί τιμή

  Και ευτυχώς που δεν του είχε πληρώσει και το Δημόσιο ούτε ένα Ευρώ αποζημίωση από τα 130.000 που του είχε ορίσει ως αποζημίωση το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την τελεσίδική του απόφαση στη δίκη περί Αστικής Ευθύνης του Δημοσίου, για τις πράξεις και παραλείψεις του Υπουργείου Εξωτερικών στην περίοδο 2001-2006.

  Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ ΟΧΙ επί τιμή

  Φτηνά τη γλυτώσαμε. Θα του γίνει μάθημα. Κανένας άλλος δεν θα μας αυθαδιάσει στο μέλλον.

  Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ επί τιμή

  Εμείς οι διπλωμάτες είμαστε ανίκητοι.

  Πρέσβης επί τιμή

  Όμως αγαπητοί συνάδελφοι, κάνετε λάθος. Αυτό που έβγαλε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν είναι απόφαση, αλλά γνωμοδότηση. Και η γνωμοδότηση ποτέ δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

  Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ ΟΧΙ επί τιμή

  Α, όχι, αυτό είναι απαράδεκτο. Τι κράτος δικαίου έχουμε;

  Πρέσβης επί τιμή

  Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ελεγκτικό Συνέδριο βγάζει γνωμοδοτήσεις για νομοσχέδια της κυβέρνησης, αφού αυτή είναι μια διαδικασία που την ορίζει το Σύνταγμα. Όμως, όπως έχει δείξει η δικαστική πρακτική, οι ίδιοι δικαστές σε άλλα διαστήρια όπως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλιώς εκφράζονται όταν γνωμοδοτούν και αλλιώς εκφράζονται όταν δικάζουν.

  Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ ΟΧΙ επί τιμή

  Αυτό είναι τρομερό. Εμείς δεν έχουμε πείρα στη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Ξέρουμε μόνο να κάνουμε εισηγήσεις στον Υπουργό Εξωτερικόν. Επομένως έχουμε ανάγκη το συνάδελφό μας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων για να βάλει τα πράγματα σε τάξη.

  Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ επί τιμή

  Αλλά συγχρόνως ο συνάδελφός μας αυτός πρέπει να μην πάρει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα λεφτά που δικαιούται, λ.χ. από το μέρισμα 8% του επιδόματος αλλοδαπής

  Πρέσβης επί τιμή

  Και ο συγκεκριμένος αυτός συνάδελφός μας έχει μουλαρώσει τώρα και έχει παραιτηθεί.

  Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ ΟΧΙ επί τιμή

  Τη βάψαμε! Δεν θα πάρουμε τίποτα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s