Φ. Κουβέλης: Η λύση για την Κύπρο πρέπει να υπάρξει εντός του ευρώ

Να αναθεωρηθεί η απόφαση του Εurogroup

kouvelis«Η λύση πρέπει να υπάρξει εντός του ευρώ και να αποτρέψει τα σχέδια όσων έλκονται από την ιδέα να μετατρέψουν την Κύπρο σε εξιλαστήριο θύμα» τονίζει με δήλωσή του του ο Φώτης Κουβέλης.

Η αναζήτηση εναλλακτικής λύσης πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα. Η Κύπρος πρέπει να παραμείνει μέρος της προσπάθειας για έξοδο από την κρίση με αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Στη δήλωσή του, αναφέρει επίσης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδείξει πνεύμα αλληλεγγύης. Οι εξελίξεις στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι είναι αδήριτη ανάγκη η συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αντιμετώπιση των παθογενειών και αδυναμιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρέπει να γίνει με την άμεση ενεργοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής, με την καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας και με τη φορολογική εναρμόνιση στο σύνολο της ευρωζώνης.

Η σύνδεση της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων οικονομικών με την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσα από μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα την ενισχύει, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποτρέψει επιδείνωση της κρίσης. Η οικονομική και πολιτική Ευρωπαΐκή ενοποίηση αποτελεί πλέον την άμεση πολιτική επιλογή για να αποτραπούν οι φυγόκεντρες τάσεις και να ανανεωθεί η δυναμική του ευρωπαϊκού οράματος».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s