Δημοσκόπηση Κ.Ε.: ΔΗΜΑΡ 6,3% με αναγωγή

Στο πολιτικό και κομματικό σκηνικό καταγράφεται η υποχώρηση της επιρροής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, καθώς η Ν.Δ. πέφτει από το 19,5% του Φεβρουαρίου στο 17% και ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας οριακό προβάδισμα, από το 20,4% του Φεβρουαρίου στο 17,3%.

5-1--8-thumb-large

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,9% (8,5% τον Φεβρουάριο), το ΠΑΣΟΚ με 6% (5,6%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,7% (4,6%), η ΔΗΜΑΡ με 4,2% (4,1%) και το ΚΚΕ με 3,7% (4,8%).

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η Ν.Δ. στο 25,2%, η Χρυσή Αυγή στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.


Προς συνεργασίες

Τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν στο πολιτικό συμπέρασμα ότι η ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών ενισχύεται. Σε συνδυασμό δε με τη λεγόμενη παράσταση νίκης, δηλαδή τις απαντήσεις στο ερώτημα «Ποιο κόμμα νομίζετε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές;», όπου Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 42%, καθιστούν τις επόμενες εκλογές εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=352387

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s