ΔΗΜΑΡ: Η περιπέτεια της Κύπρου ακυρώνει τους προπαγανδιστικούς μύθους που οδηγούν εκτός ευρώ

kouvelis_dilosiΓια επώδυνη απόφαση, που εκφράζει την κυριαρχία συντηρητικών απόψεων στην Ευρώπη, κάνει λόγο σχολιάζοντας τις αποφάσεις για την Κύπρο η ΔΗΜΑΡ, που ωστόσο επισημαίνει ότι η λύση εντός ευρώ είναι αναγκαία επιλογή.

“Είμαστε αλληλέγγυοι με τον Κυπριακό λαό. Η απόφαση είναι επώδυνη και εκφράζει την κυριαρχία συντηρητικών πολιτικών που υπονομεύουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως η επίτευξη λύσης εντός ευρώ είναι η αναγκαία επιλογή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

“Μόνον έτσι η Κύπρος αποφεύγει την οικονομική και πολιτική απομόνωση και τη χρεοκοπία. Είναι θετικό γεγονός η κατηγορηματική επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ καθώς και η προστασία των καταθέσεων στα καταστήματα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μαζί με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας” επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι “στη νέα κατάσταση η Κύπρος έχει ανάγκη από ευρωπαϊκή υποστήριξη για την αντιμετώπιση της ύφεσης. Η Κύπρος παραμένει μέρος του αγώνα για αλλαγή πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η ευρωπαϊκή ιδέα να ανανεωθεί στη συνείδηση των λαών, η οικονομική και η πολιτική ενοποίηση να προωθηθεί με αποφασιστικά βήματα. Η περιπέτεια της Κύπρου ακυρώνει τους προπαγανδιστικούς μύθους για μονομερείς λύσεις που οδηγούν έξω από την ευρωζώνη”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s