Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζουμε την απόλυτη καταδίκη των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο ΤΕΙ Πάτρας το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης. Η άσκηση βίας γενικότερα μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου είναι αντίθετη στην κουλτούρα της αριστεράς, καθώς εξαφανίζει την οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου ακυρώνοντας τη δημοκρατία εκεί ακριβώς όπου θα έπρεπε να λειτουργεί υποδειγματικά.
Ωστόσο, είναι επιτακτική η ανάγκη ιδιαίτερης αναφοράς στο συγκεκριμένο περιστατικό.  Αισθανόμαστε αποτροπιασμό για τις πράξεις βίας, που σ’αυτή την περίπτωση έστειλαν σοβαρά τραυματισμένους φοιτητές στο νοσοκομείο, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.  Στα επεισόδια της Πάτρας είναι σοβαρές οι ευθύνες της ΠΑΣΠ της συγκεκριμένης σχολής. Φτάνει πια με τις «παρατάξεις τέτοιου τύπου» σε αυτή αλλά και σε πολλές άλλες σχολές σε όλη την Ελλάδα!   Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό σε όλες τις απόψεις, όπου οι θεσμοί και η δημοκρατία λειτουργούν ουσιαστικά, οφείλουμε να μην ανεχτούμε ούτε λεπτό παραπάνω τέτοιου είδους αρρωστημένο “συνδικαλισμό” και να οδηγήσουμε στον εξοστρακισμό του από όλα τα πανεπιστήμια. Επιπλέον, καλούμε την δικαιοσύνη να πράξει στο ακέραιο το έργο της.

Τέλος, σχετικά με την πολύωρη ομηρία των καθηγητών και του  προέδρου του ιδρύματος, αν και κατανοούμε σε αρκετά σημεία την αγανάκτηση των φοιτητών, δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε για μια ακόμα φορά και να απορρίψουμε τέτοιες πρακτικές. Η στέρηση της ελευθερίας και οι απειλές εναντίον άλλων ατόμων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη κοινωνία τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές. Η δημοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και παντού, πρέπει να θεωρείται αδιαπραγμάτευτη και δεν επιτρέπεται να παραβιάζεται κατά το δοκούν για κανένα λόγο και από κανέναν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s