«Μικρά Αγγλία»: O Παντελής Βούλγαρης μας ταξιδεύει στη θάλασσα της ανθρώπινης καρδιάς

Πρώτες εικόνες από τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη που γυρίζεται στην Άνδρο

1366866772_616x350

Ο Παντελής Βούλγαρης μεταφέρει στο σινεμά το ομώνυμο βιβλίο της Ιώνας Καρυστιάνη, κάνοντας επιτέλους ένα όνειρό του πραγματικότητα.

Η «Μικρά Αγγλία» ξεκίνησε πρώτα σαν λέξεις στα χαρτιά της Ιωάννας Καρυστιάνη. Ακόμη κι αν η σύζυγος του Παντελή Βούλγαρη δεν είχε γράψει κανένα άλλο βιβλίο μετά από αυτό το χρονικό της ζωής, του έρωτα και του θανάτου στην Ανδρο του παρελθόντος, αυτό θα αρκούσε για να την τοποθετήσει στην τάξη των σπουδαίων Ελλήνων πεζογράφων.

Βιβλίο που έγινε best seller, μα που πιο σημαντικά, άγγιξε σχεδόν κάθε αναγνώστη του, η «Μικρά Αγγλία»είχε εκτός από μια μεγάλη δόση αλήθειας, όχι μόνο για την Ιστορία του νησιού μα για τους ίδιους τους ανθρώπους του, μια έντονη «κινηματογραφικότητα».

Ο Βούλγαρης δοκίμασε περισσότερες από μία φορές να το κάνει ταινία, μα οι απόπειρες έπεφταν πάντα στο κενό. Η ώρα έχει φτάσει και η «Μικρά Αγγλία» του σινεμά, πλησιάζει πλέον στην ολοκλήρωση των γυρισμάτων της και κοντά στο μπάρκο της στις αίθουσες σε λίγους μήνες.

1366866960

Σκηνοθέτης: Παντελής Βούλγαρης // Σεναριογράφος: Ιωάννα Καρυστιάνη // Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Ιακωβίδης //Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής // Σκηνογράφος:Αντώνης Δαγκλίδης // Ενδυματολόγος: Γιούλα Ζωϊοπούλου //Μουσική: Κατερίνα Πολεμη // Ηχολήπτης: Στέφανος Ευθυμίου:Make up: Εύη Ζαφειροπούλου Hair stylist: Σωτήρης Πατεράκης //Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος // 3D: Αντώνης Κοτζιάς

Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Βασίλης Βασιλάκης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Καλαβρούζος, Κατερίνα Αντωνακάκη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Κλέα Σαμαντά, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Ιωάννα Πιάτα, Ρεγγίνα Λεβεδιάνου, Ειρήνη Ιγγλέση

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://flix.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s