Πανελλήνιες 2013 – Τι πρέπει να τρώτε!

diet-compΟι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013 ξεκινάνε την Παρασκευή και πολλά παιδιά πρέπει για δύο εβδομάδες να τα δώσουν όλα κυνηγώντας την επιθυμητή επίδοση. Οι υψηλές απαιτήσεις, το στρες και το δύσκολο πρόγραμμα χρειάζονται μια πιο ισορροπημένη διατροφική καθημερινότητα.

Διαβάστε μερικές συμβουλές όπως έχουν διατυπωθεί από έμπειρους διατροφολόγους:

Πρωινό: Είναι αποδεδειγμένα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας καθώς παρέχει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο νους για να λειτουργήσει μέσα στην ημέρα. Ένα «καλό» πρωινό προϋποθέτει ισορροπία στην κατανάλωση και όχι υπερβολές. Ενδεικτικά γεύματα: Γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή ψωμί και φρούτο ή μαρμέλαδα.

Ενδιάμεσα συχνά γεύματα: Μικρότερα γεύματα βοηθούν στην αποτελεσματική πέψη και απορροφώνται ευκολότερα από τον οργανισμό μειώνοντας την πιθανότητα κορεσμού και της «βαρυστομαχιάς».

Προτείνεται η κατανάλωση 1-2 φρούτων εποχής ή ένα ποτήρι φυσικού χυμού. Επιπλέον, το γιαούρτι, σε συνδυασμό με κομμένα φρούτα, αποτελεί ιδανική πηγή ενέργειας.

Μεσημεριανό-Βραδινό: Από πλευράς θερμίδων, τα δύο αυτά γεύματα είναι τα βασικότερα καθώς παρέχουν το 50% με 60% των ημερήσιων θερμίδων που λαμβάνουμε. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες. Προσοχή χρειάζεται απλά στο βραδινό το οποίο θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ, προκειμένου να μην παρουσιάζονται δυσκολίες στην πέψη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Γενικότερες συμβουλές: Σε κάθε περίπτωση η σωστή μάσηση και το πολύ νερό βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό ενώ είναι αρκετά σημαντικό να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και ζάχαρης.

Πηγή: neolaia.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s