Ν. Βαλαωρίτης: Ο κ. Σαμαράς δεν αποκήρυξε τη Χρυσή Αυγή

Ο ποιητής σχολιάζει την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού

Την άποψη ότι στην απαντητική του επιστολή ο πρωθυπουργός αναφέρεται κυρίως στην αντίθεση που έχει με την Χρυσή Αυγή εντός της Βουλής εξέφρασε ο Νάνος Βαλαωρίτης. Ο ποιητής επισήμανε στον Βήμα fm 99,5 το πρωί της Παρασκευής ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποκηρύξει τη Χρυσή Αυγή ως μόρφωμα και οι διατάξεις του σχεδίου νόμου κατά του ρατσισμού θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να την θέτουν εκτός Βουλής.

«Θα έπρεπε να υπάρχουν διατάξεις που να ξεκαθαρίζουν ότι η βία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα μέσα στο κοινοβούλιο. Θα έπρεπε να τίθεται εκτός Βουλής εκ των πραγμάτων με ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Η στάση της είναι αντιδημοκρατική, πρόκειται για τρομοκράτες» τόνισε ο κ. Βαλαωρίτης.

Ο ποιητής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επί Κατοχής «αντιμετωπίσαμε τους ναζί. Έκαναν φοβερά πράγματα. Μην το ξεχνάμε. Και θα φοβηθούμε τώρα τη Χρυσή Αυγή;»

Επισήμανε, δε, ότι δεν είναι εθνικιστές όπως υποστηρίζουν. «Πόσο ελληνικό είναι το “τρόφιμα ή αίμα μόνο για Έλληνες”; Αυτό δεν είναι εθνικισμός είναι ρατσισμός» παρατήρησε.
Κάλεσε, δε, τους πολίτες που σκέφτονται να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή «να το σκεφτούν και δεύτερη φορά και να ψηφίσουν ένα δημοκρατικό κόμμα για να δείξουν τη διαμαρτυρία τους».
«Δεν βλέπω γιατί να ψηφίζουν τραμπούκους που κυνηγούν μετανάστες. Αλλά όχι μόνο μετανάστες. Αύριο θα είμαστε εμείς. Σήμερα μιλούν κατά του πολιτικού κόσμου, μετά θα κινηθούν εναντίον μας. Εναντίον όσων έχουν αντίθετη άποψη από τη δική τους» υπογράμμισε.

Ο Νάνος Βαλαωρίτης κάλεσε τους ποιητές να ενεργοποιηθούν και κατέληξε, λέγοντας ότι η ποίηση πρέπει να ακούγεται σήμερα γιατί ανυψώνει το ηθικό.

http://www.metarithmisi.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s