Γιάννης Αντετοκούνμπο: ‘The Greek dream’

bgiannisΓιάννης Αντετοκούνμπο. Αν υπήρχε ‘The Greek dream’, αυτό το 18χρονο παιδί θα ήταν η προσωποποίηση αυτού του ονείρου.
Γεννήθηκε στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς, μικροπωλητές και πέρασε τα παιδικά του χρόνια μέσα στη πείνα κια την ανέχεια.
Toυ άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο, δεν είχε ιδέα από μπάσκετ, ώσπου τον είδε ένας διορατικός άνθρωπος, ο Σπύρος Βελλινιάτης, ένας κυνηγός ταλέντων του Φιλαθλητικού, ομάδα της Α2 μπάσκετ.
Οι άνθρωποι του Φιλαθλητικού αγκάλιασαν σαν παιδιά τους τον Γιάννη και τον αδερφό του τον Θανάση και τους έμαθαν τα μυστικά του μπάσκετ, ώσπου η φήμη για το ταλέντο του Γιάννη έφτασε μέχρι τους προπονητές του NBA.
Όπως όλα όμως τα παιδιά των ‘μη νόμιμων’ μεταναστών, έτσι και ο Γιάννης δεν είχε υπηκοότητα μέχρι και πριν ενάμιση μήνα. Τότε ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες και μόνο αφού η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πίεσε φορτικά τις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την έκδοση διαβατηρίου και να μην χαθεί για τις ελληνικές εθνικές ομάδες ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ταλέντα του μπάσκετ.
Σήμερα τα ξημερώματα στη διαδικασία επιλογής νέων παικτών του ΝΒΑ, τα γνωστά ‘Draft’, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στη 15η θέση από την ομάδα των Μιλγουόκι Μπάκς. Ο Γιάννης ήταν εκεί με την οικογένειά του και μια ελληνική σημαία.
Τη σημαία της χώρας που αποφάσισε μετά από πολλές δυσκολίες και αμφισβητήσεις να τον αγκαλιάσει κι αυτή.
Είναι σίγουρο ότι ο Γιάννης αποτελεί από σήμερα το πρότυπο για χιλιάδες παιδιά ενός κατώτερου Θεού που βλέπουν ότι μπορούν κι αυτά να αποκτήσουν μια δική τους ‘νέα’ πατρίδα. Ας μην τα προδώσουμε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s