«Μαύρη τρύπα» 1,62 δισ. ευρώ στα έσοδα του Προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο

Το 1,62 δισ. ευρώ άγγιξε η μαύρη τρύπα των εσόδων του Προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2013, όπως ενημέρωσε το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.  Σύμφωνα με τον υπουργό, η υστέρηση οφείλεται σε «συγκυριακούς παράγοντες (π.χ. παρατάσεις, απεργία) και πρόκειται να καλυφθεί τους επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, παρουσιάζεται έλλειμμα  στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 4,99 δισ. ευρώ (έναντι ελλείμματος 12,48 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7,19 δισ. ευρώ).

Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 1,52 δισ. ευρώ (σημαντικά μειωμένο έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 3,32 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012).

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας βελτιώνεται, καθιστώντας πιο εφικτό τον στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος», ωστόσο από τα στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού προκύπτουν αβεβαιότητες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s