Ο Αλεξάντερ Πέιν στο 3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου

Λίγες μόλις ημέρες έχουν απομείνει πριν την έναρξη του 3ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτμου

133668g-phestibal_patmou_00Το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου (International Film Festival of Patmos – IFFP), θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου 2013 και κατά τη διάρκεια των 8 ημερών του, θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους.
Οι προβολές, θα λάβουν χώρα σε 2 χώρους. Στον θερινό κινηματογράφο που δημιουργήθηκε επί τούτου, χωρητικότητας 400 ατόμων και την αίθουσα για την προβολή των ντοκιμαντέρ, στον γραφικό κόλπο του Γροίκου στο ξενοδοχείο Patmos Aktis.
Ο Αλεξάντερ Πέιν, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ταινιών όπως το «Σχετικά με το Σμιντ», «Οι Απόγονοι» και «Πλαγίως», δις τιμημένος με Όσκαρ σεναρίου, θα βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να τιμήσει το φεστιβάλ κινηματογράφου της Πάτμου που εφέτος κλείνει τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.
Ο Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, είχε κερδίσει μάλιστα το 2011 το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου, με το φιλμ, “The Descendants” (Οι Απόγονοι – 2011), με πρωταγω νιστή τον George Clooney.
Η φετινή διοργάνωση παραμένει σταθερή στους βασικούς, διαχρονικούς στόχους του Φεστιβάλ: την ανάδειξή του ως «τόπου» συνάντησης για κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και φίλους του σινεμά απ΄ όλον τον κόσμο και την καθιέρωσή του ως δημιουργική πλατφόρμα, μέσα από την οποία γεννιούνται καινούργια έργα.

Τέσσερα masterclasses θα πραγματοποιηθούν από μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες του σινεμά, από τα οποία ξεχωρίζουν ιδιαίτερα του σκηνοθέτη Alexander Payne, αλλά και του διευθυντή φωτογραφίας Phaedon Papamichael, αμφότεροι Ελληνικής καταγωγής.

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ (Phaedon Papamichael), είναι στενός συνεργάτης του Αλεξάντερ Πέιν σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα και της τελευταίας του, «Nebraska». Η ταινία, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάιο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, εκεί όπου απέσπασε και το Α Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, για τον πρωταγωνιστή του, Bruce Dern.
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου, που ξεκίνησε το 2010, αποτελεί πρωτοβουλία μίας ομάδας Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών.
Εμπνεόμενοι από τη μαγική ατμόσφαιρα της Πάτμου, συνεχίζουν δυναμικά να εργάζονται για αυτόν τον ενεργό, διαρκώς εξελισσόμενο θεσμό, σε πείσμα των δύσκολων καιρών.
Το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου (International Film Festival of Patmos – IFFP), θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου 2013.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s