Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο ο Σταύρος Ξαρχάκος, λόγω Λαζόπουλου και Φιλιππίδη

Σύγκρουση κορυφής ξέσπασε στο Εθνικό Θέατρο, η οποία μάλιστα φαίνεται ότι οδηγεί στην παραίτηση του προέδρου του, Σταύρου Ξαρχάκου.

Η κόντρα ξέσπασε στην έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο ο κ. Ξαρχάκος εξέφρασε τις διαφωνίες του σε σχέση με τις επιλογές του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, όσον αφορά το ρεπερτόριο του Εθνικού για τη νέα περίοδο.

Ο κ. Ξαρχάκος διαμαρτυρήθηκε γιατί ο κ. Χατζάκης όταν παρουσίασε το πρόγραμμα της νέας περιόδου στο δ.σ. δεν είχε αναφέρει τις δύο παραστάσεις τις οποίες θα σκηνοθετήσουν οι Πέτρος Φιλιππίδης και Λάκης Λαζόπουλος.

“Αν είναι να έχω διακοσμητικό ρόλο, πάω σπίτι μου” φέρεται να είπε ο κ. Ξαρχάκος, ο οποίος εκνευρισμένος αποχώρησε από την συνεδρίαση, αφού προηγουμένως υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του.

Μέχρι αργά το βράδυ, μάλιστα, ο κ. Ξαρχάκος έμμενε στην απόφασή του αυτή και εμφανιζόταν διατεθειμένος αύριο να υποβάλει και γραπτώς την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Ξαρχάκος φέρεται ακόμη να είπε στον κ. Χατζάκη ότι το Εθνικό δεν είναι ψυχαγωγικό θέατρο, αλλά έχει ως πρώτιστη αποστολή την εκπαίδευση του κοινού.

Πηγή : megatv.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s