Απόσπασμα συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ρ/σ Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Για την περαιτέρω στάση της ΔΗΜΑΡ

Η θέση της ΔΗΜΑΡ θα προσδιορίζεται ως μια υπεύθυνη κοινοβουλευτική δύναμη. Εμείς καταψηφίσαμε το πολυνομοσχέδιο στο σύνολό του με την εξαίρεση των 2 άρθρων(14 και 30)  ακριβώς από μια υπεύθυνη θέση δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν συμμερίζομαι το αφήγημα της “βέβαιης επιτυχίας”  και δεν το ασπάζομαι όχι από απαισιοδοξία αλλά επειδή έχουμε την εικόνα των βασικών μεγεθών και κατευθύνσεων στην κοινωνία και οικονομία. Είπα το χαρακτηριστικό το οποίο αν θέλετε αποτελεί και τη βάση της θέσης που πήραμε για να το καταψηφίσουμε ότι  η κυβέρνηση αλλάζει πορεία και βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα έχει αποτελέσματα  εάν τώρα και όχι με το πέρας της δημοσιονομικής προσαρμογής  δεν υπάρξουν μέτρα που θα  αντιμετωπίζουν την λιτότητα, θα αντιμετωπίζουν την φορολόγηση του εισοδήματος με διευρυμένη την φορολογική βάση έτσι ώστε όλοι να πληρώνουν  λιγότερο για να μην πληρώνουν πάντοτε τα περισσότερα οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι. Αυτοί δηλαδή που είναι πάντοτε συνεπείς.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

Eίναι το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο του πολυνομοσχεδίου- είπα ότι αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι μεταρρύθμιση είναι απορύθμιση. Διότι τις όποιες απολύσεις της κάνει με έναν οριζόντιο τρόπο χωρίς προηγούμενη διαθεσιμότητα και κινητικότητα, χωρίς αξιολόγηση δομών και προσώπων, με αποτέλεσμα να υποτάσσεται σε αυτήν την ιδεοληψία που θέλει η τρόικα να φύγουν από το ελληνικό δημόσιο οι υπάλληλοι  χωρίς καμιά αξιολόγηση των υπηρεσιακών  δομών.

Ποιες άραγε δομές αξιολογεί για να συγχωνεύσει ή για να καταργήσει η κυβέρνηση; Κατά τη γνώμη μας εκείνο το οποίο επέλεξε  και ήταν από τις μεγάλες διαφωνίες που είχαμε  -εξού και η αποχώρησή μας- ήταν  ότι υποτάχθηκε στις επιλογές και  επιταγές της τρόικας με αποτέλεσμα (συλλήβδην χωρίς όλα εκείνα τα στοιχεία που υπηρετούν  επί της ουσίας  την διοικητική μεταρρύθμιση) να απολύονται μερικές χιλιάδες άνθρωποι από το ελληνικό δημόσιο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s