Ιδρύεται επίσημα η τάση των «πασοκογενών» στον ΣΥΡΙΖΑ

Το άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο σηματοδοτεί για την Κουμουνδούρου η ίδρυση αύριο, Τρίτη, «Σοσιαλιστικής Τάσης» από τους «πασοκογενείς» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της «Σοσιαλιστικής Τάσης» (ή «Σοσιαλιστικού Ρεύματος» όπως πιθανόν θα ονομάζεται) αναλαμβάνουν σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Δημήτρης Τσουκαλάς, Αντώνης Κοτσακάς, Κώστας Χρυσόγονος, Κώστας Τσουκαλάς, Τάσος Βούτσας, Έφη Κοτσάκη, Στάθης Παντελής, Αδάμ Στάμος, Ράνια Σταυροπούλου.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο Real.gr , οι «πασοκογενείς» δεν συγκροτούν την τάση μόνο και μόνο για να αμυνθούν απέναντι στον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου, που στο Συνέδριο τους απέκλεισε σχεδόν στο σύνολό τους από τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Η πράξη τους συνιστά και «άνοιγμα» της Κουμουνδούρου προς το χώρο της κεντροαριστεράς και των ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν ή τυχόν εγκαταλείψουν τη Χαριλάου Τρικούπη.

 Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, ενθαρρύνθηκαν για την κίνησή τους αυτή από την ηγεσία, ενδέχεται δε -όπως τους έχει ενημερώσει ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας- να παραβρεθεί στην ανακοίνωση της ίδρυσης τάσης και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή: real.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s