Η «Ιθάκη» γιορτάζει με γελοιογραφίες τα 30 χρόνια του ΚΕΘΕΑ

Έκθεση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων από τις 30/9

keueaΜε αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκης», του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση.

Η έκθεση αυτή θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής) από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ως τις 13 Οκτωβρίου 2013.
Την τελευταία ημέρα της έκθεσης μάλιστα τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό σε ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να… γελοιογραφηθούν.
Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν τα αδιέξοδα της χρήσης, τη σχέση εξάρτησης και κοινωνίας, την πολιτική για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρεάζει το πρόβλημα, αλλά κυρίως τη δυνατότητα για «καθαρή» ζωή και κοινωνική ένταξη μακριά από ουσίες και εθισμούς. Τα έργα αυτά της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων φωτίζουν δηλαδή, άλλοτε ελπιδοφόρα και άλλοτε με περίσκεψη, διαφορετικές πλευρές του προβλήματος των ναρκωτικών.
«Την ώρα που η κρίση εντείνει την εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά συρρικνώνει την κοινωνική φροντίδα, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στέλνει μέσα από την έκθεση το δικό της μήνυμα για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοικτό το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ και ζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρουν τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση είναι: Δημήτρης ΓεωργοπάληςΚώστας ΓρηγοριάδηςΣπύρος ΔερβενιώτηςΠάνος Ζάχαρης(Πάνος), Πέτρος ΖερβόςΓιάννης ΙωάννουΗλίας ΜακρήςΠάνος Μαραγκός,Παναγιώτης ΜήλαςΚώστας ΜητρόπουλοςΑντώνης Νικολόπουλος (Sοloup),Σπύρος ΟρνεράκηςΒασίλης ΠαπαγεωργίουΑνδρέας  ΠετρουλάκηςΣτάθης Σταυρόπουλος (Στάθης) και Μαρία Τζαμπούρα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 19.00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκεφθούν Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή τις ώρες 19:00-21:00 και την Κυριακή 11:00-13:30
Από το 1990 το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση»
Το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από το 1990. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s