Οι χρυσαυγίτες στρατολογούν στα σχολεία

Καθηγητές από πολλές περιοχές της Αττικής δηλώνουν στην εφημερίδα ότι γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών κυρίως από εξωσχολικούς. Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι όλο και πιο συχνά δέχονται απροκάλυπτα απειλές από μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές, ακόμα και προκειμένου να τους βάλουν υψηλότερες βαθμολογίες. Οι καθηγητές παραδέχονται ότι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έχει εισβάλει στα σχολεία, αλλά πολλοί φοβούνται να καταγγείλουν συγκεκριμένα γεγονότα για να μη στοχοποιηθούν.

Μαθήματα μίσους

Δασκάλα στην περιοχή των Γλυκών Νερών, το πρωί δίδασκε στο δημοτικό σχολείο και τα απογεύματα παρέδιδε μαθήματα ρατσισμού σε μαθητές τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα η εν λόγω δασκάλα να πάρει «μετεγγραφή» σε γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Αίσθηση προκαλεί η περιγραφή προέδρου τοπικής ΕΛΜΕ, για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία μετά την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. «Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν άνοιξε πάλι το σχολείο, ρώτησα τα παιδιά του γυμνασίου ποια βιβλία διάβασαν στις διακοπές τους. Τέσσερα παιδιά σήκωσαν το χέρι και ένα από αυτά μου είπε ότι διάβασε το «Αγών μου» του Χίτλερ. Αιφνιδιάστηκα, ένιωσα αμήχανος και τον ρώτησα ποιος του έδωσε το βιβλίο. Μου απάντησε ότι του το έδωσε ο αδελφός του, ο οποίος το προμηθεύτηκε από τη Χρυσή Αυγή».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η προσέγγιση της Χρυσής Αυγής προς τους μαθητές γίνεται ως εξής: Επιλέγουν παιδιά από χαμηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, τα οποία δείχνουν σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς, τους κάνουν «πλύση εγκεφάλου» ότι μπορούν να γίνουν οι κυρίαρχοι του σχολείου δίνοντας τους μάλιστα παραδείγματα προβεβλημένων μεγαλοστελεχών της Χρυσής Αυγής που έχουν πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά βίας. Η στρατολόγηση γίνεται μέσω φυλλαδίων που μοιράζουν έξω από τα σχολεία χρυσαυγίτες καθώς και μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η δράση της Χρυσής Αυγής επεκτείνεται ακόμη και στα νηπιαγωγεία. Τον περασμένο Ιούνιο εκπαιδευτικοί από δύο νηπιαγωγεία της Ραφήνας δέχθηκαν τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι απαίτησαν να διώξουν παιδιά μεταναστών και να πάρουν τα παιδιά τους, αλλιώς, όπως είπαν «θα τους κόψουμε τα αυτιά».

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες καθηγητών, αυξάνονται και τα περιστατικά βίας εις βάρος αλλοδαπών μαθητών. Οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές κατά όσων αντιστέκονται είναι συχνό φαινόμενο. Στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ρεθύμνου, μαθητές υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, έδειραν συμμαθητή τους, επειδή πήρε μέρος σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

 

Ρεπούση: Η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές μέσα στα σχολεία

Το ακροδεξιό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει «εισβάλλει» στα σχολεία, στρατολογώντας μαθητές ακόμη και δάσκαλους και καθηγητές, ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας.

«Η εκπαίδευση είναι βασικός θεσμός για να διαμορφώνεις πολίτη. Πρέπει η πολιτεία να αξιοποιήσει αυτόν τον θεσμό. Αυτή τη στιγμή μέσα στα σχολεία στρατολογούνται παιδιά σε αυτή την ιδεολογία και σ’ αυτή την οργάνωση. Το βλέπουμε ως πολιτεία; Τι κάνει το υπουργείο Παιδείας;» τόνισε η κ. Ρεπούση, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Υποστήριξε πως στο ποσοστό που έχει η Χρυσή Αυγή στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν «και μορφωμένοι άνθρωποι», ενώ πρόσθεσε ότι το ακροδεξιό κόμμα έχει αποκτήσει υποστηρικτές και από τον χώρο των εκπαιδευτικών.

«Η Χρυσή Αυγή έχει αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μέσα σε αυτό το ποσοστό δυστυχώς υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι. Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί, θέλω να πιστεύω λιγότεροι απ’ ότι σε άλλα στρώματα επαγγελματικά, όπως είναι για παράδειγμα η αστυνομία», δήλωσε.

 

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όσο προχωρά η διερεύνηση για τη δράση της Χρυσής Αυγής, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταγράφουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, αλλά και τη διασύνδεσή της με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.

Την ίδια ώρα δημοσιοποιούνται στοιχεία για παραστρατιωτικές, αντιδημοκρατικές κινήσεις εφέδρων, απόστρατων , “ομάδων πολιτοφυλακής” που ανοιχτά στρέφονται ενάντια στη Συνταγματική και Δημοκρατική ομαλότητα.

Ήδη πριν ένα χρόνο η ΔΗΜΑΡ με σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή είχε φέρει το θέμα των ταγμάτων εθνοφυλακής.

Σήμερα χρειάζεται με αποφασιστικό τρόπο να αντιμετωπιστούν όλοι οι παράνομοι μηχανισμοί που υπονομεύουν τη Δημοκρατική νομιμότητα και επιθυμούν να γυρίσουν τη χώρα σε σκοτεινές περιόδους.

Καμία ανοχή. Καμία ταλάντευση!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s