Εμπιστοσύνη και ικανοποίηση από Κομισιόν και Σβόμποντα με τις κινήσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για Χρυσή Αυγή

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη» δηλώνει  η Ευρωπαική Επιτροπή, η οποία  παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες ακολούθησαν τον δραματικό φόνο του Παύλου Φύσσα στην Αθήνα.

Οι κανόνες του Νόμου και της Δημοκρατίας είναι θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης και πρέπει να προστατεύονται στα κράτη-μέλη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η εξασφάλιση του σεβασμού και της εφαρμογής αυτών των κανόνων είναι αρμοδιότητα των αρχών της Δικαιοσύνης των κρατών μελών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαική Επιτροπή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σεβόμενη τις νομικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα δηλώνει χαρούμενος για την άμεση αντίδραση των ελληνικών αρχών κατά της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Είμαι χαρούμενος για την άμεση αντίδραση των ελληνικών αρχών κατά της Χρυσής Αυγής και ελπίζω ότι έχει ξεκάθαρα νόμιμη βάση», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Σβόμποντα είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει την «πιθανότητα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι απαράδεκτη» αν η κυβέρνηση «δεν σταματήσει τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s