Αιχμηρή παρέμβαση της «Κίνησης των 75» του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή πολιτικής – Αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Και αίτημα για «διαφοροποίηση από τη Δεξιά» στις επόμενες εκλογές

Άμεση αλλαγή πολιτικής ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ, η οποία αφορά τόσο την κυβερνητική πολιτική όσο και την τακτική του ίδιου του κόμματος, από το οποίο ζητείται η επανεξέταση της στρατηγικής της συνεργασίας με τη ΝΔ και η διαφοροποίηση από αυτήν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή και υπογράφεται από 800 στελέχη της Κίνησης, ζητείται η αλλαγή πολιτικής «για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Σημειώνουν ακόμη πως «η κοινωνία τείνει σε οριακές καταστάσεις και μοιάζει όλο και περισσότερο με «καζάνι» έτοιμο να εκραγεί. Πολλές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα δυόμιση εκατομμύρια νεόπτωχοι, οι 1,5 εκατ. άνεργοι και οι σχεδόν 1 εκατ. νέοι που δεν έχουν μπει ακόμη στην αγορά εργασίας, βρίσκονται στο κόκκινο λίγο πριν την μεγάλη ‘’έκρηξη’’».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι τουλάχιστον παράδοξο, όπως επισημαίνουν, να μιλούν όλοι για καταπολέμηση της ανεργίας και ταυτόχρονα να γίνονται οριζόντιες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Δημόσιο.

Η Κίνηση θέτει τρεις προτεραιότητες: Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή, εθνική στρατηγική που θα δώσει προοπτική, άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Έντονες επικρίσεις κατά του Αντ. Σαμαρά

Ταυτόχρονα καυτηριάζουν την αναντιστοιχία της πρώην «υστερικής –αντιμνημονιακής» ρητορείας του κ. Σαμαρά και άλλων, να καταγγέλλουν, όπως λένει, το 2011 την Κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά την επίτευξη «κούρεματος» πολύ πάνω από 50% του ιδιωτικού χρέους «και σήμερα να μην προβάλουν επιτακτικά την – από πολλούς διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς αλλά και το γραφείο της Βουλής – προτεινόμενη μερική διαγραφή του σημερινού κρατικού χρέους».

Επίσης ζητούν «να σταματήσει η διαιώνιση του καθεστώτος της μη αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης από την κυβέρνηση με συγκεκριμένους ευνοούμενους».

Αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 

Αναφορικά με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι «δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε».

Τονίζουν ότι «για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο».

Διαφοροποιούνται επίσης ως προς την τακτική της ηγεσίας του κόμματος και την έλλειψη προγραμματικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές».

Σημειώνουν μάλιστα πως «δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την Ν.Δ. Υπήρχαν εναλλακτικές, όπως επισημαίνουν που αποκλείστηκαν. «Η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει με Οικουμενική Κυβέρνηση ή με το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς Κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό συγκεκριμένους όρους και εγγυήσεις βάζοντας διαφανείς, πράσινες γραμμές προγραμματικής συνεργασίας».

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κείμενο είναι ο πρώην βουλευτής και νυν Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Νιώτης.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/715030

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s