Τ. Γιαννίτσης: Πολιτικές παρουσίες κατά την παρουσίαση του βιβλιου του

Πολύς κόσμος και πολιτικές παρουσίες από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και πολλοί άλλοι πολιτικοί παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση Η Ελλάδα στην κρίση (Εκδόσεις Πόλις)

Μεταξύ αυτών οι πρώην πρωθυπουργοί Κ.Σημίτης με τη σύζυγο του Δάφνη και Π. Πικραμμένος, καθώς και οι : Αλ.Παπαδόπουλος, Π.Αυγερινός, Ντόρα Μπακογιάννη, Ι.Μανιάτης, Ν.Χριστοδουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γ.Φλωρίδης, Χ.Αθανασίου, Μιλτ.Παπαϊωάννου, Σ.Κοσμίδης, Γρ.Ψαριανός, Δημ.Χατζησωκράτης, Θ.Μαργαρίτης, Ανδρ.Παπαδόπουλος, Στ.Λιβαδάς, Γ.Βερνίκος, Ι.Καλογήρου, Β.Κοντογιαννόπουλος, Σούλα Μερεντίτη, Αθηνά Δρέττα, Ν.Ανδρουλάκης, Π.Κουκουλόπουλος, Χρ.Γκόγκας, Νίκος Μπίστης κ.ά.

Ομιλητές ήταν οι Ι.Βούλγαρης, Ανδρ.Πανταζόπουλος, Β. Ράπανος και Γ. Σιακαντάρης

Στην τοποθέτηση που έκανε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, ο κ. Γιαννίτσης έδωσε για μία ακόμη φορά στήριξη στην «κίνηση των 58»,

«Αυτές τις μέρες», είπε, «δημοσιοποιήθηκε μια πρωτοβουλία, που κάνει έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου και στα απλά μέλη της κοινωνίας, να εγκαταλείψουν την απομόνωση, να προχωρήσουν σε μορφές συνεργασίας, και αντί να ψάχνουν τι τους χωρίζει, να δουν τι μπορεί να τους ενώσει, ώστε παρά τις διαφορές τους να δώσουν στους Έλληνες μια καλύτερη προοπτική. Το τι θα κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν είναι η μια πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι η προσωπική στάση του καθενός. Όχι αναγκαστικά σε σχέση με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με την οποία μπορεί να συμφωνεί ή όχι, αλλά σε σχέση με την αντίδρασή του στο σκηνικό που του επιβάλλεται ως μοίρα ή ως καταναγκασμός απ’ έξω, ενώ στην ουσία είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των όσων γίνονται στο εσωτερικό της χώρας».

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «πρέπει επιπλέον, να κερδίσουμε την αίσθηση μιας νέας συλλογικότητας, μια αίσθηση για τα συμφέροντα της ίδιας της χώρας, μια αίσθηση για το ότι οι πιο βαρύγδουπες θέσεις είναι και οι πιο δηλητηριώδεις για το μέλλον μας …

Ο κ. Γιαννίτσης απέρριψε τη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας ότι «ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο, αντί για την κατασκευή θεωριών των δύο άκρων, να αναρωτηθούμε μήπως υπάρχει μια θεωρία, που να εξηγεί πώς, ξανά και ξανά στην ιστορία μας, η δημαγωγία αποτέλεσε το Δούρειο Ίππο που έπληττε ανελέητα τα συμφέροντα των πιο αδύναμων».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s