ΟΧΙ σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Ημερησία, 07/12/2013

Η υπόθεση της σύγκλισης των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας και του δημοκρατικού κέντρου, ή, αλλιώς, η συγκρότηση του προοδευτικού τρίτου πόλου, αποτελεί κεντρικό ζήτημα στις Θέσεις . Απασχόλησε το κομματικό σώμα στις προσυνεδριακές συνελεύσεις και θα αποτελέσει και κορυφαίο ζήτημα προς απόφαση στο 2ο Συνέδριό μας.

Παράλληλα την ίδια περίοδο η πρωτοβουλία των 58, καθώς και αρκετά μέλη της ΔΗΜΑΡ,  θέτουν επί τάπητος το ίδιο ζήτημα, την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, καλώντας σε ένα ευρύ διάλογο, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να συγκροτηθεί φορέας, που πρωταρχική επιδίωξη του είναι να κατέβει στις προσεχείς ευρωεκλογές. Στον φορέα αυτόν καλούνται να συμμετάσχουν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, άλλες κινήσεις του χώρου και προσωπικότητες, στη βάση ενός προγράμματος και υπό την ομπρέλα του ΕΣΚ.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας της Κ.Ε. τέθηκε δημόσια, με απόλυτη σαφήνεια και από την πρώτη στιγμή, όχι η άρνηση του διαλόγου, αλλά η κεντρική επισήμανση: Η κοινή κάθοδος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δύο κομμάτων που σήμερα έχουν εντελώς διαφορετική θέση στο πολιτικό σκηνικό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Την ίδια την υπόθεση της συγκρότησης της Κεντροαριστεράς θα ζημιώσει.

Αν δεν τίθεται εξ υπαρχής το ζήτημα αυτό, ο όποιος διάλογος μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα. Θα είμαστε ανοικτοί και συμμέτοχοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s