Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ.Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσαν:

 Γιώργος Καμίνης: «Ευχαριστώ τον κ. Κουβέλη για την πρωτοβουλία του να επισκεφτεί σήμερα τον δήμο Αθηναίων. Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για το έργο της δημοτικής αρχής, τα τρία χρόνια από την εκλογή μου. Του παρουσίασα το σχέδιο και το όραμά μας για το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο της επόμενης πενταετίας. Συμφωνήσαμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας ανεξάρτητος και καθοριστικός θεσμός για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Τον ευχαριστώ και πάλι για την πρωτοβουλία του να μας τιμήσει με την επίσκεψη του στον δήμο Αθηναίων».

Φώτης Κουβέλης: «Είχα την δυνατότητα για άλλη μια φορά να διαπιστώσω το σημαντικό έργο το οποίο έχει γίνει και προωθείται ακόμη περισσότερο και θα γίνει και στην επόμενη περίοδο από τον δήμο Αθηναίων. Εμείς υπηρετούμε την αντίληψη μιας χειραφετημένης τοπικής αυτοδιοίκησης ανεξάρτητης, μακριά από κόμματα και κυβερνητικές επιρροές και θεωρώ ότι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο υπηρέτησαν αυτή την αντίληψη της χειραφετημένης και ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα αποτελέσματα ήταν συγκεκριμένα και θετικά. Είναι δήμος ο οποίος κατάφερε να νοικοκυρέψει την πόλη. Είναι μια δημοτική αρχή που ανέπτυξε ένα τεράστιο και σημαντικότατο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι ένας δήμος, είναι ένας δήμαρχος και ένα δημοτικό συμβούλιο που όρθωσε ανάστημα σε όλους εκείνους που θέλουν να εκφασίζουν τη ζωή του δημόσιου χώρου, τη ζωή της πόλης, της Αθήνας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία κ. δήμαρχε και στον καινούριο δρόμο, στην καινούρια προσπάθεια, στην νέα πορεία και είμαι βέβαιος ότι οι δημότες Αθηναίων ξέρουν να αξιολογούν αποτελέσματα, να καταγράφουν έργα και αυτή η καταγραφή είναι θετική για τον κάθε πολίτη της Αθήνας. Καλή επιτυχία!»

Ερώτηση: Η σημερινή συνάντηση είναι και μια στήριξη προς τον κ. Καμίνη;

«Είναι μια κίνηση, είναι μια πράξη η οποία θέλει να καταδείξει την αμέριστη συμπαράσταση στον κ. Καμίνη και στο δικό του αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο και στους συνεργάτες του. Είναι μια κίνηση η οποία καταγράφει με τον πιο σημαντικό, για εμάς,
τρόπο ότι αυτή η τοπική αυτοδιοίκηση, αυτός ο δήμαρχος, αυτοί οι συνεργάτες του, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι εκείνοι που υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση όπως εμείς την θέλουμε αλλά και όπως
πιστεύουμε ότι την διεκδικούν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες όλης της χώρας».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s