Μπροστά με 20% ο Γ. Καμίνης, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Δήμο Αθηναίων

ΚαμίνηςΔημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάζει σήμερα η διαδικτυακή τηλεόραση του Thetoc.gr. και αναδημοσιεύει το «Βήμα».
Στην έρευνα αποτυπώνεται υψηλό ποσοστό στην πρόθεση συμμετοχής των ψηφοφόρων της Αθήνας στις εκλογές, με το 87% να δηλώνει ότι «σκέφτεται να πάει να ψηφίσει».

Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 20%, ενώ ακολουθούν ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με ποσοστά 14% και 13%, αντίστοιχα.

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής (11%) και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10%.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:

Καμίνης 20%

Κακλαμάνης 14%

Σπηλιωτόπουλος 13%

Σακελλαρίδης 10%

Κασσιδιάρης 11%

Σοφιανός 6%

Καπερνάρος 5%

Αμυράς 5%

Άλλος 1%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%

Παράσταση νίκης

Σπηλιωτόπουλος 17%

Καμίνης 17%

Κασσιδιάρης 13%

Σακελλαρίδης 10%

Κακλαμάνης 10%

Άλλος 3%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 30%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με βάση την κομματική τους τοποθέτηση:

Στον “γαλάζιο” εμφύλιο, ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 32% επιλέγει Αρη Σπηλιωτόπουλο και το 23% Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ ένα ποσοστό 16% προτιμά τον Γιώργο Καμίνη.

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 42% επιλέγει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ένα ποσοστό 12% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Γιώργο Καμίνη, ενώ το 9% προτιμά Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 70% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ υψηλότατη είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που σε ποσοστό 83% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για δήμαρχο τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή “κατανομή” της ψήφο, οι νεότερες ηλικίες δέιχνουν σαφή προτίμηση στο Νικήτα Κακλαμάνη και τον Γιώργο Καμίνη: Ο κ. Κακλαμάνης συγκεντρώνει το 22% των προτιμήσεων των νέων μεταξύ 18 και 34 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Καμίνη είναι 19%. Ο κ. Καμίνης, πάντως, συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό του (28%) στην ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων ηλικίας 55 έως 64 ετών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s