Οι Αιγύπτιοι δικαστές εφορμούν

Η καταστολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εισέρχεται σε μια νέα φάση

Μετά από μια αστραπιαία δίκη στην πόλη al-Minya, η αγχόνη απειλεί 529 Αιγύπτιους. Οι άνδρες, φερόμενοι ως μέλη τής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχαν καταδικαστεί για την δολοφονία ενός αστυνομικού τον περασμένο Αύγουστο σε ταραχές που ξέσπασαν αφότου οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν βίαια δύο καθιστικές διαμαρτυρίες στο Κάιρο από υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σκοτώνοντας πάνω από 800 άτομα.

Η δίκη και καταδίκη, που πραγματοποιήθηκαν σε σύντομες συνεδρίες, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην είναι σε θέση να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους, μπορεί να μοιάζουν με μια απλή επιστροφή στο είδος τής καταπίεσης που υπήρχε πριν από την εξέγερση της Αιγύπτου το 2011.

Αλλά στην πραγματικότητα σηματοδοτούν μια νέα φάση στον αγώνα δεκαετιών μεταξύ του αιγυπτιακού κράτους και της παλαιότερης και μεγαλύτερης ισλαμικής ομάδας της χώρας.

Στο τέλος, τόσο η κυβέρνηση όσο και η Μουσουλμανική Αδελφότητα – μαζί με τον αιγυπτιακό λαό τον οποίο η κάθε πλευρά θεωρεί ότι εκπροσωπεί – θα είναι οι χαμένοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s