“Παρέμβαση για την Αττική” – Ο συνδυασμός της Μαρίας Γιαννακάκη για την Περιφέρεια Αττικής

logo_paremvasi_attikiΤην υποψηφιότητα της με τον συνδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική», ανακοίνωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Μαρία Γιαννακάκη.

Πρόκειται για μια συμμαχία πολιτών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της οικολογίας, των συλλογικοτήτων από την κοινωνία των πολιτών και δυνάμεων που αποδεσμεύονται από τις πολιτικές του δικομματισμού.

Κύρια σημεία αναφοράς της «Παρέμβασης για την Αττική» είναι η ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, η παραγωγική ανασυγκρότησης της Αττικής και της χώρας γενικότερα με αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με ενεργητικές πολιτικές στρατηγικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης, κατάρτισης και καινοτομίας, η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής και η ενίσχυση του τουρισμού.

Η «Παρέμβαση για την Αττική» υποστηρίζει ότι, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και τους θεσμικούς και οικονομικούς περιορισμούς, υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες να αναδειχθούν προοδευτικές πολιτικές.

Στη διακήρυξη ασκείται κριτική τόσο στην διοίκηση Σγουρού ότι κινήθηκε αυτά τα δύσκολα χρόνια σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, στη λογική των Νομαρχιών, αδυνατώντας να κατανοήσει τον ρόλο της, αλλά και σε λογικές που ακυρώνουν το ακυρώνουν το αυτοδιοικητικό περιεχόμενο των Περιφερειακών εκλογών δίνοντας δημοψηφισματικό χαρακτήρα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο αντιπαράθεσης του νέου δικομματισμού.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s