Φ. Κουβέλης: «Κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρους όρους»

«Η ΔΗΜΑΡ παραμένει η Αριστερά των λύσεων και της ευθύνης, στοχεύοντας σε κυβερνητικές συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο» τονίζει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

Kouvelis-1024x682«Στόχος μας» σημειώνει ο κ. Κουβέλης «είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές. Πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης».

Ο κ. Κουβέλης θέτει ως «απόλυτη προτεραιότητα» τη μείωση της ανεργίας: «Κανένα ‘success story’ δεν υπάρχει με ποσοστό ανεργίας 30%. Λέμε, λοιπόν: Ισχυρή «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» στην κυβέρνηση σημαίνει δεσμευτική συμφωνία για νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια»

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνει την υψηλή δημοφιλία του κόμματος στο χώρο των αναποφάσιστων, «που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η τελική εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική», ενώ σημειώνει ότι «η «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» παρουσιάζει απτές ενδείξεις ανόδου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το …δώρο στον Σαμαρά

Αναφερόμενος στις φωνές εντός ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί μια επικίνδυνη ακροβασία» και τονίζει ότι «το σάλπισμα για επιστροφή στη δραχμή ήταν το καλύτερο προεκλογικό δώρο στον κ. Σαμαρά»

Για την Ελιά

Σχετικά με την «Ελιά» ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι ενώ «αναζητά, υποτίθεται, την κεντροαριστερά του μέλλοντος, την ίδια ώρα αποδέχεται τον συντηρητισμό του παρόντος και τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές».

Για το Ποτάμι

Για το Ποτάμι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «το πιο προωθημένο που μας έχει πει μέχρι στιγμής , εν σχέσει με τη φυσιογνωμία του, είναι ότι διαθέτει συγγενείς και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο». «Ξέρετε, η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει με πρώτη ύλη ούτε την προγραμματική ασάφεια ούτε την πολιτική σύγχυση. Ο τρίτος πόλος της ελληνικής πολιτικής ζωής ή θα είναι προοδευτικός και αυτόνομος ή απολύτως αφομοιώσιμος από το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων» καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s