Περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη στην Κρήτη

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com165297kouvelis1_573_382_s.jpgΤην απόφασή του να αναλάβει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς επανέλαβε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, παρόντων των υποψηφίων ευρωβουλευτών με το σχήμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Κ. Αρχοντάκη και Θ. Μαργαρίτη, τόνισε ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι η διαφωνία του είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση  της ηγεσίας του κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ενώ υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα επανόδου στην παρούσα κυβέρνηση, τόνισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί, όπως είπε, υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του.

«Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός».

Ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού, την υποψηφιότητας του οποίου στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, όπως και του υποψηφίου για τη δημαρχία του Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε τα Χανιά, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή αλλά και για ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.O κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι το δίλημμα σταθερότητα ή περιπέτεια που προβάλει η κυβέρνηση είναι παραπλανητικό, επισημαίνοντας ότι καμία σταθερότητα δεν νοείται με πολιτικές που αποσταθεροποιούν την κοινωνία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s