Μ. Σούλτς: Πώς θα αλλάξω την Ευρώπη

Οι Δέκα στόχοι για μία πιο δίκαιη και ανθρώπινη Ευρώπη

1970927_687056494669160_123377529_n1 Μια Ευρώπη που είναι οικονομικά ισχυρή, επενδύει στο μέλλον και συνδυάζει την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη.

2 Μια Ευρώπη που δημιουργεί καλές θέσεις εργασίας και εξασφαλίζει δίκαιη αμοιβή μέσω ενός συμφώνου για τους κατώτατους μισθούς και μέσω της ισότητας της αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών.

3 Μια Ευρώπη που θα μειώσει δραστικά την ανεργία των νέων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και πάνω απ’ όλα, θα επενδύσει στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.

4 Μια Ευρώπη που ενισχύει το κοινό μας νόμισμα, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ευημερία μας για να αντιμετωπίσουμε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

5 Μια Ευρώπη που καταπολεμά αποφασιστικά τη φορολογική απάτη και τη φοροδιαφυγή και παρέχει καλύτερη προστασία έναντι επικίνδυνων τζόγων από τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους.

6 Μια Ευρώπη που οδηγεί και πάλι τον κόσμο στην προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος, δίνοντας προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

7 Μια Ευρώπη που θα ενισχύει τα δικαιώματα των καταναλωτών και θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα.

8 Μια Ευρώπη που θα είναι πιο δημοκρατική και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή του κοινού παίρνοντας τα ηνία της γραφειοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9 Μια Ευρώπη που σέβεται τη διαφορετικότητα και ασχολείται μόνο με ό,τι δεν μπορεί να ρυθμιστεί καλύτερα σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

10 Μια Ευρώπη που επιβεβαιώνει την ιδρυτική της έννοια για την ειρήνη, την κοινωνική ασφάλεια και την ευημερία και υπερασπίζεται αυτές τις αξίες στις εξωτερικές της σχέσεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s